Beitar Jerusalem/Facebook
Beitar Jerusalem/Facebook

Dva bizarna autogola i junak Kotarski PAOK odveli na Poljud

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.08.23. | 21:37

Grci su slavili s 4-1 u Jeruzalemu unatoč igraču manje

PAOK će biti protivnik Hajduka u četvrtak na Poljudu u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige idućeg četvrtka. Grci su s 4-1 nakon 0-0 u prvo utakmici prošli Jeruzalem i sada ih put vodi na splitske Bijele.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U uzavreloj atmoseri u Jeruzalemu na stadionu Teddy domaći su krenuli po plasman i dvoboj s Hajdukukom, ali ih je presjekao i utišao bizaran autogol Edija Gotliva u 12. minuti. Stoper domaćih je iz sasvim komforne situacije išao vraćati loptu vrataru Silvi koji je bio izvan vrata i lopta je prešla crtu na razočaranje domaćih navijača.

Malo kasnije domaći su tražili kazneni udarac, ali nakon tihe provjere nije bilo ništa. Veliku prigodu za poravnanje rezultata u 33. minuti imao je Friday, na drugoj strani je u 37. zaprijeti Narey. Onda su domaći dobili najveću moguću priliku iz kaznenog udarca koji je skrivio Douglas Augusto napravivšri prekršaj u izgledno poziciji za postizanje pogotka na Shui. Sam Shua je preuzeo odgovornost, ali ga je sjajno pročitao i obranio mladi hrvatski reprezentativac Dominik Kotarski.

Na terenu na kojemu su u padale plastične boce i čaše, sudac je produljio prvi dio za devet minuta i u prvoj minuti nadoknade nakon duplog pasa Andrije Živkovića i Brandona Brazilac je zabio za 0-2.

Brojčano nadmoćni domaćini uspjeli su do kraja poluvremena smanjiti zaostatak kada je Shua lijepim centaršutom pronašao Fridaya koji je pogodio glavom svladavši nemoćnog Kotarskog.

Nastavili su domaći s napadima i u drugom dijelu, a Grci su se branili. Sredinom drugog dijela uslijedili su novi prekidi, ovaj put se upalilo na terenu desetak prskalica za zalijevanje trave u par navrata. Nakon 'osvježenja' Beitar je imao veliki priliku, pucao je Friday, ali je Kotarski ponovno bio na visini zadatka.

U 77. mogao je kapetan gostiju Stefan Schwab sve riješiti, ali je sa 20 metara promašio prazna vrata nakon greške domaće obrane, malo nakon toga veliki prigodu za 1-3 imao je i Samatta.

Na drugoj strani u 81. minuti Nicolaescu nije dobro pucao u izglednoj prigodi. I onda je u nadoknadi sve riješeno, domaći su postigli novi autogol nakon nespretnosti u obrani mrežu je zatresao Thomas, da bi konačnih 1-4 postavio lukavim udarcem Konstantelias.

BEITAR JERUSALEM - PAOK 1-4 (1-2)Jeruzalem. Stadion Teddy. Gledatelja 32.000. Sudac: Benoit Millot (Francuska).

Strijelci 0-1 Gotliv (12., autogol), 0-2 Brandon (45.+1, A. Živković), 1-2 Friday (45.+7, Shua), 1-3 Thomas (90.+2), Konstantelias (90.+6).

Beitar Jerusalem: Silva, Bitton, Dgoni, Krieff, Gotliv (od 45.+4 Micha), Morozov, Ashkenazi (od 56. Thomas), Azaria (od 90. Kanuk), Yona (od 46. Nicolescu), Friday, Shua. Trener: Josef Abukis.

PAOK: Kotarski, Kedziora, Ekong, Michailidis (od 46. Koulierakis), Baba, Schwab, Augusto, Narey, Taison (od 44. Tsingaras), A. Živković (od 76. Konstantelias), Brandon (od 61. Samatta). Trener: Razvan Lucescu.

Žuti kartoni: Shua (Beitar), Michailidis (PAOK).

Crveni karton: Augusto (40., PAOK)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HajdukBeitar JerusalemPAOKKonferencijska ligaDominik Kotarski

Ostale Vijesti