Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Radno ljeto: Istrin proračun barem 40 posto manji, spas se traži posudbama

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.06.22. | 08:59

U Puli je predstavljen novi sportski direktor Saša Bjelanović, no predsjednik Uprave donio je loše vijesti

Istra 1961 je predstavila novog sportskog direktora Sašu Bjelanovića (Dario Dabac, kojem je istekao ugovor, isti posao nastavlja u Šibeniku), no najvažniju vijest novinarima na konferenciji za medije na stadonu Alda Drosine dao je predsjednik Uprave Branko Devide Vincenti.

“Još pregovaramo s vlasnicima iz Vitorije oko proračuna, za sada je izvjesno da će biti smanjen za 40 posto, a moguće je i više”, kazao je prvi čovjek pulskog prvoligaša, “pretplaćenog” na deveta mjesta.

U španjolskoj La Ligi, naime, Alaves je ispao iz Primere, pa se sustavom spojenih posuda posljedični financijski minus morao preliti i na inozemne ‘podružnice’.

Paula Zbodulja, Branko Devide Vincenti, Saša Bjelanović Foto:www.nkistra.comPaula Zbodulja, Branko Devide Vincenti, Saša Bjelanović Foto:www.nkistra.com

Pred Sašom Bjelanovićem je tako nezahvalan zadatak obnavljanja momčadi. Podsjećamo, dobra je vijest da je ostao isti trener, urugvajski Španjolac Gonzalo Garcia.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio povjerenje rada u Istri 1961. Dogodilo se sve prilično brzo i iznenadno, ali kad sam razgovarao s vlasnikom, uvidio sam da smo na sličnim valnim dužinma”, kazao je Bjelanović, prenose SN.

“U odnosu na prošlosezonsku momčad nema sedam-osam igrača, djelovat ćemo na rekonstrukciji skupa s trenerom Garcijom. Dobra je stvar što je on ostao i što po tom pitanju imamo kontinuitet. Bit će odlazaka i dolazaka, ljetni prijelazni rok traje dva i pol mjeseca, a unutar njega je sedam, osam kola i nije to jednostavan posao. No, uvjeren sam da ćemo posložiti momčad koja neće biti slabija od lanjske”, poručio je novi sportski direktor, inače nekadašnji centarfor Puljana, koji je potpisao ugovor na “godinu plus godinu”.

Dodao je još Bjelanović kako klub želi razviti igrače iz svoje omladinske škole, ali mora stvoriti ravnotežu s iskusnijima (važna stavka je ostanak Blagojevića). Također, Istri 1961 se nudi velik broj igrača na posudbu, jer primjeri Josipa Šutala i Deona Drene Belje iz prošle dvije sezone pokazuju da je Pula zahvalna sredina za afirmaciju. Bjelanovićeva je želja da se vrati Caceres, koji je bio posuđeni igrač argentinskog Velez Sarsfielda, a vrlo je izvjesno da će novi, posuđeni centarfor biti Hajdukov Marin Ljubičić (20). (G)



Tagovi

Istra 1961Saša BjelanovićHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti