Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Istra 1961 dovodi na posudbu mladu nadu Hajduka kao zamjenu za Diona Drenu Belju

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 08:39

Navodno bi sve trebalo biti gotovo ovog tjedna.

Iako je rođeni Vinkovčanin Dion Drena Beljo odigrao sjajnu sezonu u dresu pulskog prvoligaša, Zeleno-žuti su petu sezonu zaredom nakon 36 kola bili deveta momčad 1. HNL. Posuđeni igrač Osijeka bio je udarna igla Garcijine momčadi, igrao je sjajan nogomet pa tako nimalo ne čudi što ga ovog ljeta traže brojni klubovi iz Europe. Kako je Germanijak doznao, Osijek je odbio ponude Basela i Anderlechta, ali prema našim saznanjima navodno je jedan klub iz Ligue 1 pokazao veliki interes te bi se u narednim tjednima mogla dogoditi njihova službena ponuda koja bi vrlo vjerojatno zadovoljila apetite ljudi iz Gradskog vrta.

Od tog transfera profitirat će i Istra 1961, navodno imaju 5-10 posto ako se Beljo proda u ovom prijelaznom roku budući da je baš u njihovom dresu pokazao kako nije samo nebrušeni talent, već se na njega odmah sad može gledati kao ubojitog napadača. Jasno, on se ni u kojem slučaju neće vratiti u Pulu, a Zeleno-žutima to je dovoljan znak da krenu u potragu za novim prvim napadačem.

Pula je postala sredina u kojoj stasaju sjajni napadači. Prije 16 godina, Nikola Kalinić je u Puli došao do svojih prvih prvoligaških minuta. U 12 nastupa postigao je tri pogotka, potom je u drugom dijelu sezone 06./07. otišao put Šubićevca (osam nastupa, tri pogotka), da bi od sljedeće sezone postao prva violina Hajduka. Kaliniću je puno pomogla Pula, baš kao što će to jednog dana govoriti i Dion Drena Beljo.

Na primjerima spomenutog dvojca očito je nešto naučio Marin Ljubičić, nova mlada nada Hajduka koji bi nadolazeće sezone Aldo Drosinu trebao zvati novim domom. Prema navodima SN, izgleda kako se dogovara jednogodišnja posudba, ali se isto tako čekaju konačni odgovori po pitanju sportskog direktora i glavnog trenera. Ako sve ostane kao do sada, onda bi Ljubičićev dolazak trebao biti dogovoren. Mladi napadač najbolje shvaća da mu trebaju minute i da će na Poljudu teško do istih. Ne zbog toga što nije dovoljno dobar, već je naprosto konkurencija prevelika. Odlazak na posudbu za njega bi bila sjajna stvar, baš kao što bi dolazak novog, mladog i iznimno 'gladnog' napadača itekako koristio Puljanima.

20-godišnjak je s Bilima ugovorno vezan još četiri godine, a TM ga vrednuje na 1.5 milijuna eura. Dosad je za prvu momčad Hajduka skupio 44 nastupa, devet pogodaka i četiri asistencije, a može se pohvaliti i s pet nastupa (jedan pogodak) za U21 reprezentaciju.


Tagovi

Marin LjubičićDion Drena BeljoposudbaIstra 1961HajdukPrva HNL

Ostale Vijesti