Vjeran Žganec-Rogulja
Vjeran Žganec-Rogulja

Radeljić gradi tvrđavu, a Ivanković želi izbjeći šesti poraz Hajduka

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 20.04.24. | 08:01

Slaven Belupo i Hajduk sastaju se ove subote u 19.10 sati, utakmica je posebna što je obojici trenera ovo tek druga samostalna utakmica na klupi

Slaven Belupo dočekuje Hajduk ove subote u 19.10 (MAXSport 1) sati na svom stadionu u Koprivnici.

Dvoboj je to dvaju klubova koji su u posljednje vrijeme bilježili jako loše rezultate, pa ih od prošlog kola vode dojučerašnji pomoćnici koji su preuzeli ulogu glavnog trenera.


Trener Ivan Radeljić upisao je pobjedu na svojoj premijeri kao samostalni strateg u Hrvatskoj nogometnoj ligi, dobio povjerenje da Slaven Belupo vodi i u narednoj sezoni. Od Rudeša do Rudeša trajala je kriza Koprivničanaca, pa je tako smijenjen Roy Ferenčina.

Cilj trenera iz Imotskoga je još za koje mjesto podignuti Slaven, jer kako sam kaže, ružno je bilo vidjeti ga na pretposljednjem mjestu. Žele se podići još koju stepenicu više, a prepreka za to je velika – Hajduk.

I kad je u krizi, Hajduk je Hajduk, kaže Radeljić za klub svoje mladosti, ali isto tako ističe da je i Slaven njegov, pogotovo sada kada ga vodi i želi pobijediti Splićane, graditi karijeru koja bi ga jednog dana mogla dovesti i u kontekst povratka na Poljud. A za dati do znanja najbolji je recept dobar rezultat koji je Slaven tražiti bez kartoniranog Mateja Šakote koji igra na lijevom krilu.

Ono što želi postići jest da njegova momčada pruža veliki otpor velikima na svom terenu.

„Rekao sam nedavno u jednom razgovoru da od Koprivnice želim ponovno stvoriti neosvojivu tvrđavu. Dok sam igrao, mislim da ni jednu utakmicu nismo izgubili od Hajduka i Dinama, ne mogu se sjetiti. Uvijek su bile tvrde utakmice, njima je ovdje bilo neugodno. To želim sada vratiti u našu svlačionicu, dečki moraju to prihvatiti. Tek kad uđemo u ratnički mentalitet, onda će njima sigurno teško biti igrati na našem terenu.“

Istaknuo je posebno dvojicu igrača koji mogu biti odlučujući, a istaknuli su se u pobjedi protiv Rudeša.

„Svaka utakmica će nositi nešto svoje. Mi smo se malo digli, oni su opet ostali dolje. Učinit ćemo sve da se oni ne dignu protiv nas, to mogu garantirati. Iako, teško je mijenjati mentalitet, treba malo više priče nego rada, ali doći će to sve na svoje. Treba i rada, vidjelo se i protiv Rudeša, no postojao je teret utakmice i bila su mi bitna samo tri boda. To sam dobio, dobio sam Murića što sam tražio cijeli tjedan, dečka s klupe koji su donijeli energiju i na kraju krajeva vratara. Sušak je branio za deset.“

Hajdukovim problemima se ne zamara.

„Hajduk je specifičan, znam dobro. Bio sam dolje cijeli omladinski staž i četiri godine u seniorima, sudjelovao u zadnjem naslovu. To su njihovi problemi. Hajduk je moj bivši klub isto kao što je i Slaven Belupo. Ljudi su doveli sve najbolje što se moglo, a što se dogodilo ne znam. Kad nisi u njihovoj hijerarhiji ni nemožeš znati. Nadam se da će znati isplivati, ali ne protiv nas“, dodao je Radeljić.

Ivanković ne može računati na niz igrača, prije svega u napadu zbog kartona neće biti Nikole Kalinića, dok je Marko Livaja još uvijek izvan stroja, kao i Zvonimir Šarlija... Nema ni mladog Šimuna Hrgovića, Fahd Moufi se tek vratio, a branit će Borna Buljan. I splitski trener ima svoje ciljeve koji su mu postavljeni do kraja sezone. Ali ima imperativ pozitivnog rezultata, jer povijest ne pamti da je Hajduk izgubio šest utakmica u nizu...

“Cilj je da se momčad stabilizira, rezultatski, ali isto tako i da se vidi na koje igrače se može računati za iduću sezonu. Ovaj prijelazni dio je nezgodan, na meni je da radim svoj posao i da određujem igrače koje će igrati, a to su oni za koje mislim da će Hajduku donijeti pobjedu.”

Ivan Perišić je s momčadi, a koliko će i hoće li igrati, odlučiti se ovisno o kretanju rezultata i stanju terena. Govorio je također i o suparniku.

Dosta su čvrsti, pragmatični. Utakmice koje su gubili nisu gubili velikom razlikom. Protiv Rudeša su pobijedili, iako je moglo otići i u drugom smjeru. Svaka utakmica u Koprivnici kada gostuje Hajduk ili netko od klubova iz vrha je teška. Vjerujem da ćemo stvoriti dovoljno akcija i da ćemo poentirati.”

Utakmica Slaven Belupo – Hajduk igra se s početkom u 19.10 sati (MAXSport 1). Sudac je Patrik Kolarić (Čakovec), pomoćnici su Goran Pataki (Đakovo) i Ivan Mihalj (Velika Gorica), četvrti arbitar je Tihomir Pejin (Donji Miholjac). VAR je Fran Jović (Zagreb), a AVAR Anto Marić (Zagreb).

MOGUĆI SASTAVI:

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak – Bosec, Pllana, Božić, Štefulj – Lepinjica, Agbekpornu – Murić, Mioč, Šuto – Štrkalj

Hajduk (4-2-3-1): Buljan – Moufi, Uremović, Prpić, Diallo – Sigur, Krovinović – Brekalo, Pukštas, Sahiti – Trajkovski


 


Tagovi

Slaven BelupoHajdukIvan RadeljićJure IvankovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti