JUAN MEDINA/Action Images
JUAN MEDINA/Action Images

Putevima Jamesa: Realov dvojac na meti Evertona

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 10:10

Opet bi ključnu ulogu u pregovorima trebao imati trener.

Nogometaši Evertona jako su dobro otvorili novu sezonu u Premier ligi. Nakon šest odigranih kola, Everton se nalazi na petom mjestu s 13 osvojenih bodova, svega jednim manje od vodećeg Liverpoola. Odlazak Carla Ancelottija nije bio toliko problematičan kao što su to neki analitičari predviđali, a najzaslužniji za dobar start u novoj sezoni definitivno je Rafa Benitez.

Bivši trener Valencije, Liverpoola, Intera, Chelseaja, Napolija, Real Madrida i Newcastlea je posljednji trenerski angažman imao u Kini. Nije se proslavio na klupi DL Proa pa je tako u siječnju 2021. dobio otkaz, ali to mu nije narušilo dionice budući da ga je na mjestu glavnog trenera htjelo nekoliko engleskih klubova.

Uprava Evertona bila je najbrža i najkonkretnija, a Rafa nije gubio vrijeme te je s nekoliko jeftinih pojačanja (Gray – dva milijuna eura; Townsend, Rondon i Begović – bez odštete) na Goodisonu posložio i više nego opasnu momčad. Posebno je impozantno kako je 'oživio' karijeru mladog Damaraija Graya koji se vratio u Premier ligu iz Bayer Leverkosena, dok se odlazak Keana, Jamesa, Bernarda, Kinga i Walcotta praktički nije ni osjetio.

No, tu nije kraj.

Defensa Central navodi kako je Everton za svoje glavne mete u zimskom prijelaznom roku predodredio dvojac iz Real Madrida – Luku Jovića i Isca.

S obojicom je plan dogovoriti polugodišnju posudbu s mogućnošću otkupa ugovora, s tim da bi u slučaju Isca to moglo biti puno lakše ostvarivo budući da je povremeni španjolski reprezentativac ušao u svoju posljednju godinu ugovora s kraljevskim klubom.

Ove sezone je Isco za Real Madrid skupio šest nastupa i jedan pogodak u La Ligi. S druge strane, Jović je ove sezone u La Ligi zasad skupio tek četiri nastupa (bez učinka) pa tako nije ništa čudno da se priča oko njegovog novog odlaska sa Santiago Bernabeua ponovno reaktivirala.

Jović je postao član kraljevskog kluba prije dvije godine, a Perez je za uslugama mladog srpskog napadača 'iskeširao' 63 milijuna eura. Zasad Jović to nije opravdao, a možebitni prelazak u Everton bila bi mu idealna prilika da ponovno reaktivira svoju karijeru.

Na pozicijama na kojima se Isco i Jović najbolje snalaze (polušpica, centralni napadač), Benitez u ovom trenutku ima na raspolaganju Sigurdssona, odnosno Calvert-Lewina, Tosuna i Rondona.

Bilo kako bilo, do otvaranja zimskog prijelaznog roka još je tri mjeseca, ali o potencijalnim transferima, ili u ovom slučaju posudbama, već se piše… Meracto je živ organizam, on nikad ne spava.


Tagovi

IscoLuka JovićEvertonReal Madridnogometni transferiZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti