Pukla ljubav: Valverde dobio otkaz, Barca ima favorita za nasljednika

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.01.20. | 18:36

Xavi i Koeman su odbili ponudu.

Kako prenose dvije katalonske radijske postaje, inače jako dobro upućene u zbivanja na Camp Nou, uprava Barcelone obavijestila je Ernestea Valverdea da više neće biti trener prve momčadi.

Prema njihovim informacijama, klub će uskoro raskinuti ugovor sa ovim strategom, a u ovim trenucima odvijaju se pregovori oko uvjeta raskida suradnje.

Imena potencijalnih kandidata već kruže medijima posljednjih dana, ali dva vrlo izgledna kandidata odbila su taj posao. Iako je Mundo Deportivo tvrdio da će Xavi biti novi strateg Katalonaca, to se neće dogoditi. Barem ne ove zime jer je legendarni Španjolac tražio da preuzme klub tek po završetku aktualne sezone.

Iz tog razloga predsjednik Josep Maria Bartomeu, zajedno sa sportskim direktorom Ericom Abidalom, okrenuo se drugom rješenju. To je Ronald Koeman, koji u svom ugovoru sa nizozemskim nogometnim savezom ima klauzulu prema kojoj može napustiti kormilo Oranja ako ga Barca bude htjela angažirati.

Međutim, Koeman se ponio profesionalno i džentlmenski te je odbio tu ponudu jer još nije završio posao s nizozemskom reprezentacijom od koje se mnogo očekuje na nadolazećem Europskom prvenstvu.

Iz tog razloga, uprava aktualnog španjolskog prvaka okrenula se trećem imenu koje je sada glavni favorit za preuzimanje njihove klupe. Riječ je o Mauriciju Pochettinu, koji će ovih dana doputovati u Španjolsku kako bi odradio određene sponzorske i medijske obveze, a Bartomeu i Abidal će to iskoristiti da vide kako bivši trener Spursa 'diše' po pitanju potencijalnog preuzimanja njihove prve momčadi.

Prema najnovijim informacijama pak, uprava Barce pregovara sa Quiqueom Setienom.

 

 

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ernesto ValverdeMauricio PochettinoRonald KoemanXavi Hernandez

Ostale Vijesti