PSG-ovi navijači otpisali Mbappea, klub mu već traži zamjenu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.08.21. | 13:47

Možda će ipak doći do transfera

Sportski direktor Paris Saint-Germaina, Leonardo, uvjeren je da Real samo glumi džentlmenski klub pokušavajući ukrasti Kylliana Mbapoe Parižanima bez centa odštete. Najnovije informacije to demantiraju, jer brojni mediji, predvođeni dobro informiranim Radio Monte Carlom, jednim od najpouzdanijih izvora na nogometnom tržištu, tvrde da bi Kraljevski klub mogao poslati još jednu, poboljšanu ponudu za Mbappea u Pariz što je prije moguće .

Prva od 160 milijuna eura glatko je odbijena, jer su Parižani platili Mbappea 180 milijuna eura (145 milijuna fiksnih i 35 milijuna u bonusima), a dio odštete zasigurno bi morali platiti i Monacu. Stoga postoje velike nedoumice u to koliko bi Parižani prihvatili.

Ništa ispod 180 milijuna eura ne bi bilo moguće, a L'Equipe navodi da se PSG nada iznosu od 200 milijuna. Britanski Telegraph, još jedan medij s dobrim kontaktima diljem Europe, vjeruje da bi odšteta od 210 milijuna eura bila dovoljna da uvjeri PSG da puste Mbappea u Madrid.

Navijači kluba s Parka prinčeva već su mu okrenuli leđa pa u anketi L'Equipe, u kojoj je glasovalo više od 65 tisuća ljudi, 75 posto njih diže ruku za prodaju Mbappea. Svi su svjesni da će u suprotnom iduće ljeto otići besplatno, bez obzira koliko se Leonardo trudio istaknuti kako je plan PSG -a produljiti mu ugovor.

Leonardo je također rekao da klub nije pripremio rezervne opcije, ali L'Equipe sada tvrdi da u Parizu i dalje razmišljaju prvenstveno o Borussijevom Erlingu Haalandu, a zatim o Bayernovom Robertu Lewandowskom i Tottenhamu Harryju Kaneu, kao i Rennesovom Edouardu Camavingi za vezni red. Međutim, malo je vjerojatno da će Parižani uspjeti učiniti bilo što od ovoga u posljednjih šest dana prijelaznog razdoblja.

Leonardo je upravo taj detalj iskoristio kao dokaz da se Real ponašao nekorektno, ostavljajući Parižanima minimalno vrijeme za reakciju. Iako je zaboravio da se PSG nije previše obazirao na nevolje Barcelone kada joj je oduzeo Neymara za 222 milijuna eura. Sve zato jer je Barça prvo htjela uzeti Marca Verrattija iz PSG-a, a onda nagrabusila, pogotovo nakon onih 6:1 u Ligi prvaka. Nakon tog debakla, Nasser al-Kelaifi dao si je zadatak osvetiti se Barceloni. Učinio je to na okrutan način, nakon Neymara, ukrao joj je Georgina Wijnalduma ispod nosa, zatim iskoristio njezine financijske nevolje i preuzeo Lionela Messija.

Florentino Perez mudro je šutio i naučio lekcije. Shvativši koliko je Barcelona bila neoprezna, skrivao je ideju o Mbappeu sve dok nije produžio ugovore s Fedeom Valverdeom i Thibautom Courtoisom, pa sada svi važni igrači Kraljevskog kluba imaju izlazne klauzule od najmanje 700 milijuna eura. Izuzetak su stari Luka Modrić - u rujnu će imati 36 godina - te Isco i Gareth Bale, na koje se dugoročno ne računa. Čisto da PSG -u ne pada na pamet osvetiti se.

Bivši predsjednik Reala Ramon Calderon možda nije Perezov najveći obožavatelj, ali vrlo dobro zna koliko je beskrupulozan. I zato vjeruje da će Mbappe, suprotno Leonardovom mišljenju, ovog ljeta otići na stadion "Santiago Bernabeu".

"Ponekad su ulozi toliko visoki i toliko važni da se samo moraš otvoriti i platiti", rekao je Calderon.

Ako se to dogodi, nemojte sumnjati da će si Kelaifi postaviti novi cilj. Uništiti Real. Samo što Florentino Perez nije Joseph Maria Bartomeu. Uostalom, sjećate li se da je jedan od članova Barçine skupštine podnio ostavku odmah nakon što je Joan Laporta objavio da nema novca za zadržavanje Lionela Messija, jasno rekavši da su svi ti postupci novog predsjednika Barcelone zapravo u korist Perezovog plana da dovesti Mbappea?

Taj je uvijek korak ispred svih.

Preuzeto s mozzartsport.com.


Tagovi

Real MadridParis Saint-GermainKylian MbappéFlorentino Perez

Ostale Vijesti