Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Protiv Tunisa prilika da se neki dokažu za Euro (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 08:00

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras otvara prijateljski turnir u Egiptu dvobojem protiv Tunisa (21.00, NOVA TV)

Da je Zlatku Daliću puno bitnije građenje neke atmosfere i pozitivnog ozračja unutar reprezentacije najbolje svjedoči činjenica kako je hotel u kojem je smještana Hrvatska udaljen nekih 60-ak kilometara od stadiona na kojem će večeras Modrić i društvo odmjeriti snage s Tunisom (21 sati, NOVA TV). Nije HNS inzistirao na bližoj varijanti, jer ionako su najbitniji uvjeti u kojima se kovaju planovi za Euro.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakako, mora se paziti i na reputaciju, ali realno, na turniru koji je upao kao zamjena za onaj u Abu Dhabiju, najbitnije je održavati pozitivu unutar svlačionice, malo osvježiti igrače koji ulaze u najnaporniji dio sezone i pripremiti se za ono što ih čeka u lipnju u Njemačkoj.


“Naša ideja je napraviti kvalitetnu pripremu za Euro i da odradimo team building, ali nam je i rezultat bitan”, rekao je Zlatko Dalić u najavi ove utakmice koja će biti prilika nekima da učvrste svoj status, opravdaju povjerenje izbornika i spremno zakorače prema udarnoj momčadi koja će u lipnju istrčati u Berlinu protiv Španjolske.

Činjenica je da neće eksperimentirati s promjenama formacije, ali Dalić će svakako imati fokus na onome što pružaju kandidati za desnog beka. Stanišić ili Juranović, svatko sa svojim argumentima i nadanjima i adutima. Borna Sosa jedini je lijevi bek na popisu i jasno je da će probati iskoristiti priliku da opravda svoj status. Erlić i Vida bore se za stopersku poziciju koja se može otvoriti eventualnim odlaskom Gvardiola na beka, traje natječaj za krila, a puno je kandidata.

Što se suparnika tiče, iza Tunisa je prilično turbulentno razdoblje. Podbačaj na Afričkom kupu nacija na kojem nisu prošli skupinu s Malijem, Južnom Afrikom i Namibijom imao je za epilog ostavku izbornika Jalela Kadrija. Zamijenio ga je Montassar Louhichi koji sada traži novi uzlet sa selekcijom u kojoj i nema nekih zvijezda. Prema vrijednosti, najskuplji igrač Tunisa jest Laïdouni koji brani boje Union Berlina s Juranovićem, odnosno Bjelicom na klupi.

Dvoboj u Egiptu bit će svojevrsna prilika Hrvatskoj da uzvrati Tunisu za domaći poraz 2019. u Varaždinu. Tada su gosti bili bolji u prijateljskom srazu 2-1.

Očekivane postave:

Hrvatska (4-3-3)

Tunis (5-3-2)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024

Ostale Vijesti