Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dalić: "Došli smo na team-building, plan je da svi igraju, ali bitan nam je i rezultat. Šteta što nećemo vidjeti sraz Modrića i Salaha!"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.03.24. | 18:35

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije najavio je sutrašnji dvoboj protiv Tunisa.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je sutrašnju utakmicu protiv Tunisa koju Vatreni igraju u sklopu pripremnog ACUD Cupa u Kairu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bit će to dvoboj polufinala spomenutog turnira, a u drugom polufinalu igraju domaćin Egipat i Novi Zeland.

"Došli smo na turnir igrati dvije utakmice. Važne utakmice, želimo napraviti dobar rezultat i pripremu za Europsko prvenstvo. Bitan nam je i rezultat, ali kao i team-building uoči Eura. Igramo protiv Tunisa koji nas je pobijedio u Varaždinu prije nekoliko godina, tako da im se možemo revanširati. Naš je plan da svi igrači imaju minutažu i nastup na turniru. Žao nam je što smo ostali bez Ante Budimira zbog temperature, to je jedini hendikep, a ostali su spremni", rekao je uvodno Dalić.

Zahvalio se i Egipatskom nogometnom savezu koji je organizirao ovaj turnir u kratkom periodu.

"Sretni smo što je turnir ovdje, nakon što se došlo pod upitnik u Abu Dhabiju. Za nas je važno da igramo te utakmice protiv istih momčadi, sve je ostalo isto. Imat ćemo dobre uvjete, nadamo se da dobroj posjećenosti, bit će bolja atmosfera jer smo u Egiptu".

Izbornik se osvrnuo na Tunis.

"Dosta je novih igrača po našim informacijima. Možda je to nezgodnije i opasnije jer se žele nametnuti. Nemamo puno informacija, novi izbornik, igrači, to može biti nezgodno. Bit će teška utakmica jer se žele dokazati protiv Hrvatske. Dolazimo na team-building uoči Eura, ali važan nam je rezultat, zbog atmosfere i želimo ostvariti dobar rezultat."

Domaćin će na turniru biti bez Mohameda Salaha.

"Šteta za nogomet i turnir što Salah neće igrati za Egipat. On je jedan od najboljih igrača svijeta zadnjih godina. Bilo bi lijepo da je tu, šteta da je ozlijeđen. Znamo koliko znači za Egipat i cijeli ovaj dio svijeta. Šteta što nećemo vidjeti sraz Modrića i Salaha", zaključio je Salah.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaZlatko DalićHNSVatreniTunistuniska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti