REUTERS/Dado Ruvić
REUTERS/Dado Ruvić

Prosinečki: “Nisam se javio na natječaj, ali nisam nezainteresiran”

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 05.08.22. | 08:52

Bolivija je u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru zauzela posljednje, deveto mjesto, a domaći stručnjaci nisu previse zainteresirani za izbornički posao

Bombastično je zazvučala vijest koja je u četvrtak preplavila medijski proctor, da se Robert Prosinečki javio na natječaj za izbornika Bolivije.

“Ma kakvo prijavljivanje na natječaj, ne znam niti da postoji”, kazao je proslavljeni hrvatski nogometaš, a nakon nedavnog odlaska iz Olimpije nezaposleni trener u kratkom razgovoru za Sportske novosti. No, potom je objasnio:

“Istina je da su me zvali određeni ljudi i pitali jesam li zainteresiran za takav posao. Rekao sam im da mi to zvuči u redu, iako imam pregršt upitnika, ali za početak sam rekao da nisam nezainteresiran”.

Veliki žuti je mogući kandidat jer kao bivši igrač Real Madrida, Ovieda, Barcelone i Seville dobro govori španjolski, a ima i izborničkog iskustva (Azerbajdžan, Bosna i Hercegovina, prije toga pomoćnik u Hrvatskoj, stožeru Bilić Boysa).

Bolivija je u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru zauzela posljednje, deveto mjesto. Domaći stručnjaci nisu previse zainteresirani za taj izbornički posao, ali jesu španjolski treneri poput još jedne legende Kraljevskog kluba Michela.

“Na prvu izgleda da će svakoga tko uzme Boliviju čekati težak posao. K tome, daleko je Bolivija, što će sigurno dodatno odbiti još neke zainteresirane. Ne znam, meni na prvu zvuči OK, ali daleko od toga da mogu reći nešto ozbiljnije, jer nismo ni imali nikakav ozbiljan sastanak”, poručio je Prosinečki. (R. V.)


Tagovi

Robert ProsinečkiBolivija

Ostale Vijesti