Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Projektil Postonjskog privremeno lansirao Varaždin na treće mjesto, Brodić na nevjerojatnih 5/4!

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 12.08.23. | 21:57

Rudeš nije uspio iznenaditi, Varaždin je bio bolji s 2-0.

U prvoj utakmici ‘krnjeg’ 4.kola HNL-a nogometaši Varaždina pobijedili su Rudeš rezultatom 2-0. Fran Brodić je u zabio za vodstvo u 57. minuti nakon sjajne akcije cijele momčadi i izvrsne asistencije Vukčevića, da bi onda u 77. minuti Igor Postonjski maestralnim pogotkom s 25 metara očistio paučinu na golu kojeg je čuvao Karlo Kralj čime je postavio konačan rezultat. Prosinečki opet može reći da je Rudeš igrao nogomet, ali je njegova momčad isto tako opet ostala bez bodova. S ova tri boda momčad Marija Kovačevića privremeno je stigla do trećeg mjesta, dok je Rudeš s nulom na bodovnom kontu ostao na začelju.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Da bismo prvom poluvremenu mogli dati odličnu ocjenu nedostajali su samo golovi. Igralo se prilično otvoreno, bio je to pravi run ‘n’ gun nogomet, ali lopta naprosto nije htjela u mrežu. Varaždinci su bili ipak nešto opasniji, svoje prilike zapucali su Belcar, Šego i Brodić dvaput, ali svakako treba pohvaliti i vratara Rudeša Karla Kralja koji je oduševio s nekoliko refleksih obrana.

Što se tiče gostiju, oni su najčešće prijetili iz polukontri i kontri. Ponovno je izrazito opasan bio Tomečak koji je radio probleme svojim čuvarima, ali Latković i Ljubanović nisu naštimali svoje nišanske sprave.

Dvije najbolje prilike u prvom poluvremenu propustio je ranije spomenuti Brodić. Prvo je u 17. minuti s peterca lansirao loptu visoko preko gola, dok u 36. minuti nije uspio pospremiti jednan otpadak u mrežu nakon što je koju sekundu ranije Kralja na kušnju stavio Šego.

U nastavku je opet Brodić prvi bio u velikoj prilici, ali je nakon sjajnog ubačaja Belcara s desne strane promašio cijelu loptu. Iako je u prvenstvo ušao sjajno, prvi topnik HNL-a, a samim time i Varaždina, danas je bio prilično indisponiran.

Brodić je djelovao kao netko kome danas ništa ne ide za rukom, odnosno nogom. Trudio se, radio, ali jednostavno, nešto je nedostajalo. U prva tri kola je on bio taj koji je vukao momčad, a u prvih 57 minuta je izgledalo kao da je magije malo nestalo. Ali, sve ono što je on dao Varaždinu i svojim suigračima, oni su mu danas odlučili vratiti.

Momčad Marija Kovačevića je odlučnije krenula u drugo poluvrijeme te su u 57. minuti pokrenuli jednu brzu akciju koja je svoj začetak imala na desnoj strani. Mitrovski je uposlio Postonjskog koji sjajno petom odigrava za natrčalog Vukčevića koji se sjurio u 16-erac gostiju, Brodić je išao prema drugoj vratnici, pokazao je rukom Crnogorcu gdje bi htio loptu, a Franova želja bila je zapovijed za Marka. Dodavanje iskusnog desnog beka bilo je školski odrađeno pa je tako Brodić s kojih pet metara lagano zabio za vodstvo Varaždina. U prva četiri kola, Brodić je zabio četiri pogotka – 1-0

Prosinečki je nakon tog pogotka Brodića morao nešto mijenjati. U 64. minuti je prešao na igru s četvoricom u posljednjoj liniji, a na terenu se opet našao brzonogi, ali i nerijetko previše zaigrani Oddei. Srbljinović je minutu kasnije iz daljine oprobao svoj udarac, ali iako njegov pokušaj nije bio loš, isto tako nije bio ni dobar budući da nije išao u okvir gola kojeg čuva standarno kvalitetni Zelenika.

Nakon toga se tempo utakmice malo smanjio, dojam je bio kao da se publika također malo primirila, ali onda je u 77. minuti stadion eruptirao.

Igor Postonjski, tihi lider momčadi, kapetan i jedan od onih igrača o kojima će se uvijek pričati u superlativima je zabio pogodak kakav se zaista ne viđa često. S oko 25 metara središnji veznjak Varaždina, koji je propustio dobar dio prošle sezone zbog teškog loma noge, matirao je Karla Kralja. Nije imao sreće vratar Rudeša budući da je bilo potupno nebitno tko je u tom trenutku stajao na golu. Ederson, Alisson, Oblak ili netko četvrti, nitko taj udarac ne bi obranio. Postonjski je pogodio kao kako se nekoć gađalo na PES-u. Stisnuo je na svojem joysticku kvadratić taman do one razine koja je bila potrebna, a lopta je završila u samoj devedestki. Majstorija! – 2-0

Do kraja utakmice pokušali su Zagrepčani doći do pogotka koji bi odveo utakmicu u nemirne vode, ali Varaždinici se nisu dali. Ove sezone im se dvaput dogodilo da utakmice u kojima su imali dva pogotka prednosti u konačnici nisu završili. Ali, ne i danas. Rezultat se nakon tog pogotka Postonjskog više nije mijenjao, a Varaždin je potpuno zasluženo stigao do svoje prve pobjede u novoj sezoni.

 

Varaždin – Rudeš 2-0

Strijelci: 1-0 Brodić (57., Vukčević), 2-0 Postonjski (77.)

Stadion: Gradski stadion Varaždin, gledatelja: 1000

Glavni sudac: Ante Terzić (Podstrana), pomoćnici: Vedran Đurak (Sv. Ivana Zelina), Jerko Crnčić (Vrbovec), VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

Žuti kartoni: Postonjski, Šego, Pilj (Varaždin) Vukmanović (Rudeš)

Crveni kartoni: /

Varaždin (4-2-3-1): Zelenika - Vukčević, Jelenić, Pellumbi, Boršić - Postonjski (84. Vukušić), Pilj - Mitrovski (85. Kolarić), Belcar (75. Elezi), Šego (74. Banovec) - Brodić

Rudeš (3-4-3): Kralj – Camara, Matić, Pavlek (64- Oddei) – Pasariček (81. Brajković), Vukmanović (81. Bašić), Srbljinović, Tomečak - Lazarov, Latković (78. Rešetar) – Ljubanović (78. Kovačević)



Tagovi

Igor PostonjskiFran BrodićNK VaraždinVaraždinRudešHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti