Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

Baturina: “Postao sam viralan? Ne gledam vam ja to...”, Kotarski: “Imat ćemo što za pokazati na Euru”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.03.23. | 07:55

Dvojica najboljih u slavlju nad Englezima dali su svoje impresije nakon utakmice

Iako je Engleska dobrim dijelom utakmice bila bolji takmac te su stvorili veći broj izglednih prilika, ne može se konstatirati da je pobjeda Hrvatske na Craven Cottageu (2:1) nezaslužena. Potez dana je svakako slobodnjak Marina Baturine koji je na fenomenalan način doveo mlade Vatrene u vodstvo, dok je među najzaposlenijima, a ujedno i najboljima, na terenu bio kapetan Dominik Kotarski. 

Spomenuti dvojac je kratko prokomentirao utakmicu, s tim da je prvi pred mikrofone stao Martin Baturina koji se danas predstavio i otočkoj javnosti. Nakon porcije čestitki, jasno je bilo da će prvo pitanje biti vezano za fenomenalan slodobnjak kojeg je zabio u ‘oršićevskom stilu’.

“Trener me stavio u klubu da izvodim prekide, slobodnjake zadnje vrijeme stalno vježbam i sada se ispaltilo. Engleska je najteži protivnik protiv kojeg smo mogli igrati. Bili smo disciplinirani, imali smo plan kako igrati protiv njih i na kraju smo pobijedili”, skromno je poručio Martin Baturina koji je na pitanje je li svjestan da je postao viralan ponudio sljedeći odgovor:

“Ne gledam vam ja to toliko, imam utakmicu već u subotu i sad se okrećem tome.”

Osim Baturine, sjajnu utakmicu odradio je i kapetan mladih Vatrenih, Dominik Kotarski.

“Mislim da smo odigrali jednu jako dobru utakmicu. Taktički smo bili dobri, borili smo se, znali smo da su oni fizički i tehnički jaki, a mi smo bili strpljivi, čekali smo svoju šansu, znali smo da imamo kvalitetu i mislim da smo odigrali jednu iznimno zrelu utakmicu.”

Ovakva pobjeda sigurno je dodatno povećala samopouzdanje u momčadi uoči kontinentalne smotre koja je na rasporedu ovog lipnja.

“Definitivno da pobjeda protiv Engleske daje ono nešto cijeloj momčadi, ali ovo je već sada završena priča, treba se okrenuti prema Euru. Znamo da smo kvalitetni, pokazivali smo to i kroz kvalifikacije uz, doduše, pokoju našu lošiju utakmicu, ali sigurno da nam je ova pobjeda digla samopouzdanje. Vjerujem da ćemo imati što za pokazati na Euru.”(ias)



Tagovi

Martin BaturinaDominik KotarskiHrvatska U21U21 Euro 2023

Ostale Vijesti