REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Prekrasan osjećaj: Christian Eriksen se vratio u reprezentaciju Danske za Nizozemsku i Srbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 14:02

Nakon što je napustio Nerazzurre, danski je vezist trenirao u Odenseu, domaćoj momčadi za koju je igrao još kao tinejdžer, a potom je potpisao za Brentford

Christian Eriksen ponovno je pozvan u reprezentaciju Danske, nakon srčanog zastoja koji ga je zadesio dok je igrao na Euru 2020. prošlog ljeta.

Organizatoru igre Danskog dinamita (30) ugrađen je kardioverter-defibrilator (ICD) - vrsta pacemakera - nakon srčanog zastoja u utakmici protiv Finske.

Engleskom premierligašu Brentfordu Eriksen se pridružio u siječnju nakon što ga je pustio milanski Inter, jer po talijanskim zakonima ne može se baviti profesionalnim sportom.

Danska igra prijateljske utakmice krajem ovog mjeseca, u Nizozemskoj 26. ožujka, a kod kuće protiv Srbije tri dana kasnije. Eriksen će se pridružiti svojim reprezentativnim suigračima na treningu u Španjolskoj prije tih dvaju utakmica.

Eriksen je došao Brentford u zimskom prijelaznom roku na šestomjesečni ugovor nakon što ga je pustio Inter iz Milana i prvi put je nastupio za Pčele kao zamjena u porazu od Newcastlea 26. veljače.

Bivši veznjak Tottenham Hotspura dobio je ovacije navijača i igrača s obje strane kada je ušao u igru nakon 52 minute. Nakon toga je rekao:

"Ako oduzmete rezultat, ja sam jedan sretan čovjek. Proći kroz ono što sam prošao, vratiti se je prekrasan osjećaj."

Milanski Inter i Eriksen dogovorili su se da će otkazati njegov ugovor u prosincu jer se igrači s ICD-om ne mogu natjecati u Seriji A. Premier liga, međutim, nema iste propise.

Nakon što je napustio Nerazzurre, danski je vezist trenirao u Odenseu, domaćoj momčadi za koju je igrao još kao tinejdžer, a potom je potpisao za Brentford.

Nakon utakmice protiv Newcastlea, Eriksen je odigrao cijelu utakmicu za Brentford u pobjedama protiv Norwicha i Burnleya. Namjestio je Ivanu Toneyju za gol u pobjedi protiv Claretsa 2-0 i bio je impresivan, a tom su se pobjedom Pčele udaljile od zone ispadanja.

Danska se kvalificirala na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru završivši na vrhu svoje skupine sa 27 bodova iz 10 utakmica - četiri boda više od drugoplasirane Škotske.


Tagovi

Christian EriksenChristian EriksenDanskaDanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti