REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Dobrodošao natrag: Eriksen potpisao ugovor s engleskim prvoligašem

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 09:34

Posljednji dan zimskog prijelaznog roka je počeo uz epilog jedne skoro pa tragične priče s ovogodišnjeg Europskog prvenstva

Sve do ljeta 2022. godine, Christian Eriksen je slovio za ponajboljeg veznjaka svijeta. Precizni Danac je godiana nastupao u ulozi arhitekta Pocchetinovih Spursa, u 305 utakmica je upisao 69 golova i čak 92 asistencije te tako u neku ruku postao legenda sa stadiona White Hart Lane.

Ipak, nakon sedam dugih sezona je došlo do zasićenja pa je Eriksen prešao u Inter. Tamo je njegova karijera malo stagnirala, no malo tko je pred Europsko prvenstvo sumnjao u Eriksena i njegovu sposobnost da odradi sjajan turnir i kasnije napravi dobar posao u Interu s kojim je uostalom i osvojio naslov prvaka.

No, kako to obično biva u životu, sve se prevrne u nekoliko sekundi. Eriksen je za dlaku izbjegao tragediju srušivši se za vrijeme prve utakmice na stadionu Parken u Kopenhagenu protiv Finske. Hitna pomoć mu je spasila život, njegovo srce je nekako izdržalo, a višemjesečni oporavaa i ugradnja defibrilatora završila je zabranom igranja u Italiji. Naime, tamošnji savez u svom pravilniku zabranjuje igačima da nastupaju u prvenstvu ukoliko imaju takav uređaj na srcu.

Eriksen je potom, posve očekivano, sporazumno raskinuo ugovor s Nerazurrima i krenuo tražiti novu sredinu. Spominjao se povratak u Ajax pošto Eredivisie nema posebne regulative oko defribilatora, no vrlo brzo se pojavila priča o mogućem angažman u Brentfordu, novom prvoligašu iz Londona. Činilo se nemogućim, no lopta je okrugla pa smo se jutros probudili uz vijest kako je Christian Eriksen novi igrač Brentforda!

Eriksen je Pčelica sve do ljeta, uz mogućnost produljenja suradnje na još godinu dana. Danac se s ovim transferom vraća na zelene travnjake. U lipnju se takvo što činilo nemoguće.



Tagovi

Christian EriksenBrentfordInterTottenham

Ostale Vijesti