Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Vratio se Christian Eriksen! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 26.02.22. | 18:15

Danski veznjak ušao je u igru u 52. minuti, a to mu je prvi nastup u natjecateljskoj utakmici od Eura i ogleda protiv Finaca.

U engleskoj Premier ligi danas je na rasporedu šest utakmica. Ona igrana u ranijem terminu, između Leedsa i Tottenhama, zasad je bila najatraktivnija, Pijetlovi su na Elland Roadu zabili četiri pogotka, lijepih poteza nije nedostajalo, ali najbolji trenutak cijelog vidjeli smo u 52. minuti utakmice između Brentforda i Newcastlea.

Svrake su slavile u gostima rezultatom 2:0, rano isključenje Dasilve (11') je prelomilo utakmicu, ali potez utakmice bio je povratak Christiana Eriksena na zelene travnjake. Danski veznjak danas je odigrao svoju prvu natjecateljsku utakmicu još od Eura prošle godine. Bile su to scene koje bi mnogi najradije zaboravili, ali one su se duboko urezale u pamćenje. Nogometna javnost je utihnula, danskog veznjaka su oživljavali na travnjaku, a iako su prve prognoze bile kako se više nikada neće baviti profesionalnim nogometom, nepunih godinu dana nakon toga Eriksen se vratio u 'život'. Nije se od njega danas previše očekivalo, naročito kad se uzme u obzir da je u igru ušao kad je njegova momčad gubila rezultatom 2:0, ali sama činjenica da je 'opet tu' je njegova velika pobjeda.

Za goste su zabijali Joelinton (33') i Willock (44'), ovom pobjedom preskočili su Brentford te su sad 14. momčad Premier lige.

Od ostalih utakmica treba istaknuti veliki posrtaj Manchester Uniteda koji danas nije uspio slaviti protiv Watforda na Teatru snova. Utakmica je završila bez pogodaka, Crveni vragovi su imali puno više udaraca, posjed je bio na njihovoj strani, Foster se istaknuo s nekoliko zanimljivih obrana, ali sve to nije nikakvo opravdanje za nekoć moćni United. Rangnick je tu samo privremeno, sigurno neće povesti momčad na pripreme za sljedeću sezonu, a nakon ovakvih rezultata protiv pretposljednje momčadi prvenstva jasno je i zašto.

U 90. minuti je dobru priliku propustio realizirati Sancho, Ronaldo je u nekoliko navrata mogao do pogotka (16', 68'), dok je kod gostiju najbolju priliku zapucao branič Samir.

U utakmici Crystal Palacea i Burnleyja je također svaka momčad na kraju osvojila jedan bod. Domaćina je u vodstvo doveo Schlupp 9. minuti, da bi onda u prvoj minuti drugog poluvremena Luka Milivojević postigao pogodak, ali u svoju mrežu, a nakon toga više pogodaka nije bilo.

U kasnijem terminu igra se još ogled između Evertona i Manchester Cityja (18.30), dok će sutra snage odmjeriti West Ham i Wolverhampton (15.00) u Premier ligi te Chelsea i Liverpool (17.30) u finalu EFL kupa.

Premier liga, 27. kolo

Petak, 25. veljače

Southampton – Norwich 2:0

Subota, 26. veljače

Leeds – Tottenham 0:4

Brentford – Newcastle 0:2

Crystal Palace – Burnley 1:1

Manchester United – Watford 0:0

Brighton – Aston Villa 0:2

Everton – Manchester City (18.30)

Nedjelja, 27. veljače

Chelsea – Leicester ODGOĐENO

West Ham – Wolves (15.00)

EFL kup, finale


Tagovi

Christian EriksenChristian EriksenPremier ligaPremiership

Ostale Vijesti