Preko tri milijuna eura u igri: Dinamo se rastaje s Bjelicom i trojicom skupih stranaca

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.04.20. | 14:39

Veliki rezovi u Dinamu.

Kako igrači još nisu pristali na rezanje ugovora, Mamić i društvo prisiljeni su pokušati uštedjeti tako što će neke ugovore pokušati raskinuti. Kevin Theophile-Catherine ionako će napustiti klub jer mu ugovor vrijedi do kraja tekuće sezone. Ranije je postojao interes s klupske strane, ali stoper Modrih nije pokazivao ozbiljnije znakove da bi mogao staviti paraf na novi ugovor s hrvatskim prvakom. Želio ga klub zadržati ili ne, sad više nije ni važno jer će njegov odlazak rasteretiti Modru blagajnu za 850.000 eura, koliko je zarađivao na godišnjoj razini.

To će biti lakši dio posla, a za ostalo će morati keširati. Gavranović, Dilaver i Hajrović imaju važeće ugovore do konca sezone 2020/21., prema kojima imaju pravo na još 850.000 eura, odnosno 500.000 eura te 800.000 eura.

Modri će im morati isplatiti dio tog iznosa, ovisno koliko dogovore sporazumnim raskidom, pristanu li na njega uopće. Dogovore li se, Dinamo će svoj igrački platni spisak rasteretiti za čak 2.125.000 eura, što u ovim kriznim vremenima predstavlja jako puno.

Ne treba smetnuti s uma kako bi Dinamo trebao dosta uštedjeti još 1.200.000 eura uračunatih troškova za sljedeću sezonu, jer će vrlo vjerojatno raskinuti ugovor i s trenerom Nenadom Bjelicom po njegovu odbijanju rezanja plaće. Trofejni modri trener trebao bi kroz nekoliko tjedana obaviti zadnji razgovor u klubu i po njegovu završetku se rastati s Dinamom. 

Mamić i društvo ovim manevrima će ostati bez djela novca, ali nadaju se kako bi mogli spasiti barem dio od 3.350.000 eura. Za svu trojicu zamjene imaju, možda ne tako kvalitetne za sve, ali dovoljno dobre pa sa sportske strane imaju pokriće, a pitanje hoće li im i trebati dok je situacija u nogometu takva kakva jest...

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Dinamo ZagrebNenad BjelicaEmir Dilaver

Ostale Vijesti