Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Pregovori oko Ivanušeca u ozbiljnoj fazi, Dinamu puno bliži Japanac nego Urugvajac!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.07.23. | 17:50

Nove vijesti s maksimirskog mercata, nizozemski prvak 'opasno' je zagrizao za Dinamova reprezentativca. A Modri pred realizacijom transfera Takura Kaneka

Luka Ivanušec mogao bi uskoro postati igrač Feyenoorda. Kako smo već tijekom dana pisali, pozivajući se na nizozemski portal 1908.nl. blizak Feyenoordu, s De Kuijpa je u Maksimir sletjela ponuda od sedam milijuna eura, koju su Modri odbili. Međutim, kako doznajemo iz izvora bliskih Maksimiru, na tome nije ostalo, Feyenoord nije odustao i pregovori oko Ivanušecova transfera su se intenzivirali. I ušli u vrlo ozbiljnu fazu, odnosno, sve bi uskoro moglo završiti dogovorom dvaju klubova i igrača. Već sinoć spomenuti portal naglasio je da, iako Dinamo traži više, dogovor nije nemoguć i da se taj jaz može premostiti. Očito, nije ostalo samo na napisima, Feyenoord je tijeko utorka pojačao 'diplomaciju' i inzistira da što prije zgotovi transfer! U Maksimiru pregovaraju, žele, naravno, veću odštetu (upitno je hoće li ona dostići željenih 12 milijuna eura) i voljeli bi da Ivanušec ostane do 15.kolovoza u Dinamu i odigra barem treće europsko pretkolo. No, činjenica da su razgovori u visokoj fazi pokazuje da su i Dinamo i Ivanušec otvoreni za taj posao i spremni doći do dogovora. Doduše, postoje naznake da bi u Maksimir mogle doći još neke ponude za reprezentativca i najboljeg Dinamovog igrača prošlog proljeća, ali dok one ne dođu, možda čitava priča s Feyenoordom bude i završena.

Okladite se na bogatu Germanijinu ponudu ljetnog prijelanog roka 2023. (Igraj odgovorno, 18+)

A što se tiče dolazaka, s više strana dobili smo potvrdu da je trenutno Maksimiru puno bliži Takuro Kaneko, Japanac iz Sappora, nego Martin Satriano, Urugvajac iz Intera. Oko Kaneka je u Maksimiru prethodno bilo nekih prijepora, nisu svi bili za njegov dolazak, no, čini se da su u Dinamu sve složniji da bi Japanac bio dobar izbor i da bi pojačao Bišćanovu konkurenciju u veznom redu. Iako u Japanu uglavnom igra desno u 3-4-1-2 formaciji. No, igra u odličnoj formi, sezona tamo traje, on je standardan i mogao bi se, pretpostavljaju u Dinamu, vrlo brzo uklopiti u svlačionicu pod jugom. I kako sad stvari stoje, on bi vrlo brzo mogao doći u Dinamo. Dakako, moguć odlazak Ivanušeca, pogotovo ako ode odmah, ostavio bi potrebu za dovođenje igrača i na lijevom krilu pa bi se u Dinamu trebali odmah baciti i na taj posao.

Ali, ovakva je situacija trenutno, u utorak predvečer, nitko ne kaže da se već u srijedu odnosi snaga neće promijeniti, da neće oni koji su danas blizu, sutra biti dalje i obrnuto. Uostalom, na to smo u ovom prijelaznom roku u Maksimiru već naviknuli.



Tagovi

Luka IvanušecFeyenoordDinamo ZagrebTakuro Kaneko

Ostale Vijesti