Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamo odbio Feyenoordovu ponudu za Ivanušeca, Napoli kreće po Šutala!?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 11.07.23. | 08:15

Prema nizozemskim medijima tamošnji prvak nije niti blizu 12 milijuna eura, koliko, neslužbeno, traži Dinamo. A Dinamov stoper spominje se u kontekstu talijanskog prvaka

Feyenoord je poslao službenu ponudu Dinamu za Luku Ivanušeca! Tako barem tvrdi nizozemski portal 1908.nl, koji je prvi i objavio da je nizozemski prvak zaniteresiran za Dinamova reprezentativca, a što je kasnije i potvrđeno iz više izvora. Međutim, iako taj portal tvrdi da je svota odaslana u Maksimir još uvijek ispod onoga što traži Dinamo, u informaciji prevladava optimizam da bi se 'jaz ponude i potražnje mogao premostiti.' No, ta je ponuda, navodno, iznosila sedam milijuna eura, a to je ispod svih Dinamovih očekivanja. Neslužbeno, barata se informacijom da Dinamo važnog Bišćanova igrača ne bi pustio ispod 12, premda se barata i svotom od 15 milijuna eura.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, prema informaciji koju je objavio navedeni portal, dobro upućen u događanja u Feyenoordu, taj klub nije niti blizu onoga što Dinamo želi pa je ta ponuda odbijena, ali 1908.nl tvrdi i da bi Feyenoord mogao biti spreman i srušiti dosadašnji rekord, a on iznosi 8,3 milijuna eura, koliko je prije godinu dana plaćen David Hancko, slovački reprezentativac. Čak i da Feyenoord to nadmaši i približi se iznosu od devet milijuna, teško da bi Dinamo u ovoj situaciji pustio Ivanušeca. Doduše, ovdje se naglašava da se radi o fiksnom iznosu, što može značiti da je Feyenoord spreman platiti i određene bonuse, no, čak i u tom paketu teško bi došlo do tih 12 milijuna. Isto tako, ističe se decidirano da se nizozemski prvak trenutno ne slaže s opcijom da Ivanušec ostane u Dinamu do kraja kvalifikacija (ili barem do kraja trećeg pretkola) već bi želio što prije završiti transfer ili se okrenuti drugim opcijama. Što Dinamu, jasno, ne odgovara, Modri žele sve svoje najbolje igrače zadržati barem do 15.kolovoza.

No, pregovori su, očito, otvoreni, a kad je tako, uvijek je moguće da na kraju dođe do dogovora, da se klubovi ipak 'nađu' negdje između. Ali, za to će svakako Nizozemci morati dublje zavući ruku u blagajnu, Ivanušec sigurno Dinamu vrijedi više od sedam, osam milijuna eura. Ali, opet tvrde Nizozemci, Ivanušec je dao zeleno svjetlo za transfer i želi u Feyenoord pa bi to možda moglo olakšati pregovore i spustiti Dinamove apetite?

A talijanski transfer-insajder Nicolo Schira, koji se hvali pouzdanim informacijama s Apenina, objavio je tweet u kojemu otkriva da je Josip Šutalo novo ime na Napolijevu popisu potencijalnih pojačanja. Ništa više od toga. zasad, Napoli traži zamjenu za Korejca Kim Min-jaea, koji je otišao u Bayern i Šutalo je, navodno, jedan od igrača kojeg prati. Hoće li Napoli i konkretno krenuti po Dinamova braniča još nije poznato. (T.N.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka IvanušecFeyenoordIgor BišćanGNK Dinamo

Ostale Vijesti