Željko Lukunić/Pixsell
Željko Lukunić/Pixsell

Pred Dinamom su teški dani!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.08.23. | 23:00

Zašto je Dinamo nespreman za 90 minuta nogometa? Vrijeme je da svi u Maksimiru shvate da ovako ne ide...

Bila je to jedna od onih utakmica, koje mogu okrenuti - sve! Prebrisati loše stvari, ili ih barem nakratko staviti pod tepih, takve pobjede dižu momčad do najviših vrhova, popravljaju perspektivu i donose pozitivu. A sve je izgledalo da će ovo biti jedna od takvih večeri, nakon svega što se događalo zadnjih sedam-osam dana, nakon svih tih niskih udaraca, koje je AEK zadao Modrima i pokušao ih izbaciti iz tračnica (i Europe), krenulo je fantastično. Dostojanstvena, sjajna atmosfera, bez zvižduka na minuti šutnje, fanatično navijanje (eto dečki, može se, bez palica i fantomki)...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

I furiozan start na travnjaku, AEK na aparatima, Dinamo već u 23. sekundi u gol prilici, Bulat je zamalo promašio. Visio je gol u zraku, redale se prilike i promašaji, a kad je Bulat majstorski pogodio iz slobodnjaka, imali smo u glavi već junaka utakmice! Upao umjesto viroznog Baturine i odigrao utakmicu života. Iako, nedostajao je i Baturina, njegov čarobni dodir tamo na 16-20 metara od gola, njegovo dodavanje za gol ili neobranjiv udarac. Ali i s tih 1-0 u golovima i 4-1 u šansama ništa na poluvremenu nije dalo naslutiti da nećemo vidjeti happy end.

Što se dogodilo, zašto je netko ugasio svjetlo? Neobjašnjiv pad, bez pravog impulsa igrača s klupe, Dinamo se raspao. Da, baš raspao, onako kako se ozbiljna momčad ne smije raspasti. I, pogotovo, ne smije joj se to stalno događati, a Dinamu se događa. Ove sezone gotovo uvijek! I protiv Hajduka i u Astani i sad protiv AEK-a. Ali, kad na kraju još i budeš sretan što si izgubio samo 1-2, kad ti je Dominik Livaković na kraju pravi junak i zaštitnik, onda je to dokaz da nešto ne štima. Više nije slučajno! Ako uzmemo u obzir da je Dinamov trener sve podredio pripremi za ovu utakmicu, nije želio igrati protiv Lokomotive, sve snage usmjerio je na AEK, onda ovaj i ovakav poraz baca na stol još više upitnika. Doista je neobjašnjivo da Dinamo tako fizički pada, da ne može niti 60 minuta odigrati u istom ritmu, to pitanje će morati uskoro dobiti odgovor. Zašto je Dinamo nespreman?

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

I sad, što slijedi? Sigurno, Dinamu predstoje teški dani. Pa, kako tko shvati, dugoročno ili kratkoročno. U svakom slučaju, za početak kratkoročno. Dinamo se ide vaditi u Atenu, nije to nemoguća misija, ali nije ni posuta optimizmom. A onda bi mogao uslijediti i 'razlaz', odlazi Šutalo, možda i Ivanušec, Livaković... Hajduk bi, nije to nebitno, ali to očito u Maksimiru ne shvaćaju baš ozbiljno, mogao pobjeći na plus osam! Jasno je i da mnoge stvari ne štimaju na ostalim razinama, štekaju dolasci već dogovorenih pojačanja, puno je 'baba', puno interesa i struja, ali i puno 'kilave djece'. Sve je ta jedna pobjeda, a mogla je biti uvjerljiva, mogla pokriti, momčad i trener mogli su izvući Dinamo na miran kurs. Ali, nisu, pali su na velikom ispitu! I, ne izgledaju kao da imaju recept za uzlet.

Nije, naravno, ništa izgubljeno, ali moraju se svi u Maksimiru 'skockati', ošamariti po licu i shvatiti da ovo nije put 'bijega u pobjedu'. I pritom se nadati da će u Ateni Dinamo pokazati pravo lice svih 90 minuta, da će izvući neko čudo. I da će Robert Prosinečki u nedjelju zaustaviti Hajduk! Jer, u protivnom, mogao bi ovo biti 'crni tjedan', a tjedni iza njega još tamniji. A kad se sjetimo da su lani u ovo doba javnost i publika tražili otkaz Ante Čačića, nakon što je pobijedio Ludgorec u obje utakmice i držao vrh u HNL-u!? Da, gospodo, takva je letvica u Maksimiru, a sad se ozbiljno počela spuštati!



Tagovi

Liga prvakaGNK DinamoIgor BišćanDario ŠimićVlatka PerasAEK Atena

Ostale Vijesti