Pixsell
Pixsell

Poznati svi sudionici trećeg pretkola, Dinamu u playoffu prijeti prvak Belgije i 'lakši' protivnici od AEK-a

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.08.23. | 09:15

Pred hrvatskim prvakom ključno je kvalifikacijsko kolo u Ligi prvaka.

Dinamo je s rutinskih 2-0 u Astani potvrdio prolaz u treće pretkolo Lige prvaka u kojem će se 8. i 15. kolovoza sučeliti s prvakom Grčke AEK-om. Prva utakmica igra se idući utorak u Ateni, a uzvrat tjedan dana kasnije u Zagrebu. Pobjednik tog dvoboja izborit će playoff Lige prvaka koji donosi minimalno grupnu fazu Europske lige. Osim Dinama, prolaz u treću rundu sinoć su potvrdili Copenhagen, koji je sa 6-3 svladao Brediablik na Islandu i s ukupnih 8-3 prošao dalje. Galatasaray je, puno teže od očekivanog, golom Driesa Mertensa s 1-0 svladao Žalgiris i s ukupnih 3-2 prošao dalje. Na krilima Frana Tudora poljski Rakow remizirao je kod Karabaga i s ukupnih 4-3 izborio treće pretkolo, a norveški Molde nadoknadio je 0-1 zaostatak iz prve utakmice u Finskoj i s 2-0 pobjedom izbacio HJK. Maccabi iz Haife je nakon produžetaka izbacio Šerif, a najveću senzaciju priredio je Klaksvik s Ovčjih Otoka koji je odigrao 3-3 kod prvaka Švedske Hackena i nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca prošao dalje.

U trećem pretkolu, u 'putu prvaka', osim Dinama i AEK-a, susrest će se Rakow i Aris Limassol, Slovan Bratislava i Maccabi Haifa, Olimpija Ljubljana i Galatasaray, Copenhagen i Sparta Prag te Klaksvik i Molde. U 'putu neprvaka' igraju Rangers i Servette, Panathinaikos i Marseille, PSV i Sturm Graz te Braga i TSC iz Bačke Topole.

U slučaju da Dinamo prođe AEK u dvije utakmice, Plavi će u playoffu zauzeti poziciju nositelja, što znači da bi izbjegli klubove poput Young Boysa, Copenhagena (ili Sparte Prag) te Galatasaraya (ili Olimpije). Kao potenijcalni protivnici Dinamu se nameću pobjednik dvoboja Rakow - Aris Limassol, Slovan Bratislava - Maccabi Haifa, Klaksvik - Molde te prvak Belgije Antwperp. Belgijski prvak svakako izgleda kao najozbiljniji mogući protivnik Dinama u playoffu, možda čak i opasniji od AEK-a, no, od preostala tri para, u kojima status nositelja imaju Aris, Maccabi Haifa i Molde, Dinamo može dobiti čak i 'lakše' protivnike od AEK-a.

To 'lakše' shvatite uvjetno, jer sjetit ćemo se, prije dvije godine Dinamo je u trećem pretkolu svladao Legiju iz Varšave nakon koje je išao na noge 'lakšem' Šerifu iz Tiraspolja....

Sve u svemu Dinamo će u ponedjeljak 7. kolovoza saznati svoje potencijalne protivnike u playoffu Lige prvaka, ali i playoffu Europske lige u kojem može izvući neke od klubova koji su ispali u drugom pretkolu Lige prvaka (pod uvjetom da prođu treće pretkolo EL) ili trećem pretkolu. Dinamo bi u tom slučaju svakako izbjegao klubove poput Ajaxa, Aberdeena, Zorje, LASK-a, Čukaričkog i Union St. Gilloisea.



Tagovi

Dinamo ZagrebLiga prvakaEuropska ligaAEK

Ostale Vijesti