Reuters
Reuters

Bajka se nastavlja! Ovčji Otoci imaju predstavnika u europskim skupinama!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.08.23. | 22:29

Nakon teške bitke i raspucavanja, osigurali su svoju europsku jesen

Prava nogometna bajka odvila se u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka gdje je Klasvikl, prvak Ovčjih Otoka stigao je do trećeg pretkola. Nakon što su u prvom pretkolu izbacili mađarskog prvaka, Ferencváros, momčad s Ovčjih otoka danas je srušila i švedskog prvaka, Häcken nakon drame raspucavanja s bijele točke i time su osigurali minimalno nastup u skupinama Konferencijske lige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, u 120 minuta rezultat je bio 3-3, ali su gosti nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke prošli u daljnju fazu natjecanja s rezultatom 3-4 nakon jedanaesteraca. U prve tri serije svi su izvođači bili precizni. No, onda je Rygaard bio prvi koji nije pogodio mrežu za Šveđane, ali je to isto propustio učiniti i Gussias za goste. Sandbergova lopta također nije završila u mreži, a onda je Vegard Forren pogodio i poslao Klaksvik najmanje u grupnu fazu Konferencijske lige.

Pogađate, prvi su klub s Ovčjih Otoka koji je napravio ovako veliki nogometni podvig u Europi. Dakle, klub iz grada od tek nešto više od 5000 ljudi imat će predstavnika u skupinama UEFA natjecanja. U trećem pretkolu čeka ih norveški Molde koji je pobjedom 2-0 pred svojim navijačima izbacio finski HJK. 


U drugim utakmicama, Servette je izbacio Genk također nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke (4-1 u jedanaestrcima, 2-2 nakon 90 minuta i produžetaka, a u prvoj utakmici 1-1), s tim da su čak već u petoj minunti ostali s igračem manje nakon što je Enzo Crivelli zaradio izravan crveni karton zbog prekršaja. U raspucavanju nije bilo nikakve neizvjesnosti, jer je Carlos Cuesta bio jedini uspješan izvođač kod domaćih, a gosti su pogodili sva četiri izvedena jedanaesterca i tako izborili plasman u 3. kolo, a tamo ih čeka škotski doprvak Rangers.

U golijadi između Kopenhagena i islandskog Breidablika slavila je danska momčad s visokih 6-3 i to, što bi se reklo 'uredno' nakon samo 90 minuta. Doduše, velik dio posla su odradili u prvom dijelu. Osim što su nakon prve utakmice imali prednost od 2-0, u prvih 45 minuta uzvrata su stigli do 4-1 i onda u drugom dijelu samo lagano dovršili posao. Islanđane je "pokopao" njihov sunarodnjak, 18-godišnji napadač Orri Oskarsson koji je postigao hat-trick i upisao još jednu asistenciju. U borbi za prolaz u doigravanje za Ligu prvaka Dance čeka praška Sparta.

Moldavski prvak Šerif ove sezone nije uspio prirediti europsko iznenađenje, Maccabi Haifa je ipak bio bolji. Nakon produžetaka je susret završio 4-1, a ukupan rezultat bio je 4-2 za Izraelce.

Od hrvatskih nogometaša koji igraju u stranim klubovima najznačajniju ulogu u plasmanu neke momčadi u 3. kolo imao je Fran Tudor koji je u 51. minuti dvoboja postigao pogodak za poljski Rakow na gostovanju kod Qarabaga. U tom trenutku to je značilo dva gola prednosti za prvaka Poljske koji je u prvoj utakmici pobijedio s 3-2. Tudorov gol je bio sjajan. Biviši igrač Hajduka je s 15 metara iskosa s desne strane preciznim i snažnim udarcem pogodio suprotne rašlje. Azerbajdžanski prvak je do kraja utakmice uspio samo izjednačiti, ali to nije bilo dovoljno za produžetak. Rakow će u 3. kolu igrati protiv ciparskog Arisa iz Limassola. Više o tome, kao i video gola, pogledajte OVDJE.


Pregled parova 3. kola kvalifikacija za nogometnu Ligu prvaka:

Put prvaka

AEK Atena - DINAMO ZAGREB

Rakow Czestochowa - Aris Limassol

Slovan Bratislava - Maccabi Haifa

Olimpija Ljubljana - Galatasaray

FC Kopenhagen - Sparta Prag

KI Klaksvik - Molde

Ligaški put

Braga - Bačka Topola

Rangers - Servette

Panathinaikos - Olympique Marseille

PSV - Sturm Graz

*Prve utakmice su na rasporedu 8. i 9. kolovoza, a uzvratni dvoboji će biti odigrani 15. kolovoza.

(hina/eg)


Tagovi

Kvalifikacije za Ligu prvakaOvčji Otoci

Ostale Vijesti