Reuters
Reuters

Poznati parovi playoffa za Elitnu rundu: Martić dobio najtežeg protivnika

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 15:37

Đulvatova Švedska igra protiv Njemačke.

Nakon što su Švedska koju vode Matija Đulvat i Alen Jukić te Litva koju vode Mićo Martić i Frane Despotović zaustavile favorizirane Bjelorusiju i Italiju i izborile playoff za Elitnu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, danas su saznali svoje suparnike u spomenutom repasažu koji se igra 10. i 19. travnja.

Mićo Martić u jučerašnjem nam je intervjuu za Germanijak izjavio kako je Češka jedina reprezentacija koju bi volio izbjeći u doigravanju, no, ples kuglica bio je nemilosrdan te ga je spojio upravo s Češkom, jakom reprezentacijom koja je bila brončana na dva Eura (2003. i 2010.), a na zadnjem Svjetskom prvenstvu u Litvi prošla je grupnu fazu natjecanja.

"Kada bih baš morao birati, od navedenih reprezentacija jedinu koju bih zaista volio izbjeći je Češka. No, ako nas kuglice povežu s Česima naravno da ćemo im se suprotstaviti i vjerovati u pobjedu,“ rekao nam je jučer Martić.

Češka je završila druga u svojoj kvalifikacijskoj grupi nakon što je dva puta svladala Bosnu i Hercegovinu, ali i dva puta izgubila od Armenije.

Reprezentacija Švedske koju vodi Matija Đulvat nedavno je remizirala u sjajnoj utakmici s Italijom (7:7), a sada je dobila reprezentaciju Njemačke koja je svoju prvu utakmicu odigrala, zanimljivo, tek krajem 2016.

Njemačka je bila prva u Preliminarnoj rundi kvalifikacija ispred Crne Gore (s kojom je remizirala), Gibraltara i San Marina (završila je ispred Crne Gore zbog bolje ukupne gol-razlike), a u glavnoj rundi svladala je Latviju 3:1 i izgubila od iste 1:5, dok je sa Slovačkom odigrala dva remija (0:0 i 1:1).

U preostala dva para playoffa sučelit će se Nizozemska i Moldavija te Belgija i Mađarska koja je nedavno remizirala s Hrvatskom (1:1) i završila druga u našoj gripi.

Hrvatska se s još 15 reprezentacija izborila za svoje mjesto u Elitnoj rundi.

Parovi doigravanja za Elitnu rundu kvalifikacija za SP:

Belgija - Mađarska

Nizozemska - Moldavija

Švedska - Njemačka

Češka - Litva


Tagovi

Mićo MartićMatija Đulvat

Ostale Vijesti