Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Futsal senzacija u Švedskoj: Đulvat i Jukić zaustavili Italiju u spektaklu s 14 pogodaka

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 08.03.23. | 20:21

Osim hrvatskih stratega na klupi Švedske, fantastičan rezultat ostvario je i Mićo Martić s Litvom.

Hrvatska može imati tri trenerska para u Elitnoj rundi. Marinko Mavrović i Kujtim Morina bez poraza su doveli Hrvatsku u Elitnu rundu kvalifikacija za SP 2024 (ne zna se još gdje će biti). Veliki uspjeh ostvarila je reprezentacija Litve koju vodi hrvatski proslavljeni stručnjak Mićo Martić, uz pomoćnike mu Frane Despotovića i Dušana Matića koji su nedavno ostvarili ogroman uspjeh s 'poluprofesionalnom' Finskom, a prije je vodio i Hrvatsku.

Danas su veliki uspjeh u kvalifikacijama za Mundijal ostvarili hrvatski treneri na klupi Švedske. Matija Đulvat i Alen Jukić odigrali su neriješeno s Italijom u utakmici s čak 14 pogodaka. Šveđani su na odmor otišli s prednosti od 4:2, imali su 5:3, 6:5 i 7:6, ali su Talijani 11 sekundi prije kraja izjednačili.

Taj remi je ipak bio dovoljan Švedskoj da preskoči Makedoniju i završi u playoffu za elitnu rudnu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Osim Hrvatske elitnu rundu za SP osigurali su Španjolska, Gruzija, Armenija, Portugal, Kazahstan, Poljska, Rumunjska, Francuska, Italija, Slovačka, Ukrajina, najbolji drugoplasirani Azerbajdžan, Finska, Slovenija i Srbija, a u playoffu će se boriti Belgija, Češka, Moldavija, Mađarska, Njemačka, Nizozemska i dvije 'hrvatske' reprezentacije Švedska i Litva.

Ždrijeb playoffa održat će se u petak 10. ožujka, a igra se od 10. do. 19 travnja.



Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsalu

Ostale Vijesti