Potvrđen novi veliki financijski gubitak za Real i Barcelonu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.04.20. | 10:02

Ukupno je 18 milijuna eura bilo u igri.

International Champions Cup (ICC), turnir na kojem se od 2013. godine pripremaju veliki nogometni klubovi tijekom ljeta, otkazan je zbog koronavirusa što će zadati novi financijski udarac momčadima koje su sudionici ovog prestižnog turnira. 

"ICC nije održiv ovog ljeta zbog mogućnosti nastavljanja liga i Uefinih natjecanja u kolovozu, ali i same neizvjesnosti oko kalendara kao i ukidanja same socijalne distance", naveo je direktor kompanije koja organizira turnir.

Najviše će ovom odlukom izgubiti Barcelona i Real Madrid. Oni su trebali igrati El Clasico kao centralni dio tunira i to na otvaranju novog Allegiant stadiona u Las Vegasu na kojem će nastupati NFL ekipa Oakland Raidersa.

Real Madrid je lani zaradio 12 milijuna eura neto sudjelujući na ICC turniru, te je među onima koji najbolje prolaze, podatak je novina AS. Po prijateljskoj utakmici zaradi 3 milijuna eura neto baš kao i Barcelona, Manchester United i Bayern. Osim toga, AS navodi kako bi samo za ovu utakmicu honorar bio uvećan na čak devet milijuna eura, koliko bi pripalo i Realu i Barceloni. Astronomski novac za 90 minuta pripremne utakmice, no pandemija koronavirusa je sve to bacila u vodu. S obzirom na brojne gubitke koje proteklih tjedana doživljavaju, sigurno je da će i ovih devet milijuna eura osjetiti klupske blagajne španjolskih velikana. 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

El ClasicoInternational Champions Cup

Ostale Vijesti