Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

„Potpisali smo Drmića i za sljedeću sezonu, ali ako dođe ponuda iz Lige petice – odlazi“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 20.09.21. | 15:02

Sportski direktor Rijeke oštro se osvrnuo i na suđenje u ovom kolu…

Nogometaši Rijeke ovog su petka odigrali susret bez pobjednika u Kranjčevićevoj protiv Hrvatskog dragovoljca. Domaći sastav je nakon prvih 45 minuta vodio rezultatom 2:0, da bi se onda Tomićeve trupe vratile u ranoj fazi drugog poluvremena nakon što su dva prekrasna pogotka zabili Ampem i Pavičić.

Iako se do kraja utakmice praktički igralo samo pred golom domaćina (uz povremenu polupriliku pred golom Rijeke), gosti nisu uspjeli doći do sva tri boda. Sporan detalj utakmice dogodio se pred sam kraj kad je Vučkić zabio petom, ali je pogodak naknadno poništen zbog 'zaleđa' Josipa Drmića.

„U Kranjčevićevoj ulici nisam vidio zaleđe, nisam vidio da je netko dirao loptu, a prekid je trajao jako dugo. Pitao sam suce i VAR suce nakon utakmice da li je što bilo i nisam dobio nikakvu izjavu. Šteta, očito je da se HNL diže na jako visoku nogometnu razinu. Igra se dobar, brz i atraktivan nogomet, rade se dobri transferi i to ne samo Dinamo već i ostali klubovi. A ovo što sam vidio oko VAR-a je neka vrsta komedije. Premalo je kamera, premalo se vidi, a donose se odluke. Imam osjećaj da se neke odluke donose intuitivno, a ne na temelju konkretnih stvari. Ono u Osijeku je bila kapitalna pogreška, a u Kranjčevićevoj se ništa nije vidjelo, a donijeli su odluku da je bilo zaleđe. To nije u redu, svi mi imamo svoje ciljeve, a jedan ili dva boda mogu bitno promijeniti stvari. Donose se odluke na temelju nečega što se nije vidjelo, niti to netko objašnjava, jednostavno se donose odluke. Ima trenera i Uprava klubova koji naprave galame u javnosti, Rijeka ne želi biti takva. Greške su sastavni dio nogometa, to je sve ljudski, ali HNL ne smije ostavljati ovakva dojam. Teško će biti promovirati ligu ako svaki tjedan u Europu šaljemo ovakve snimke umjesto one atraktivnih golova. Treba raditi na tome, investirati u suce i infrastrukturu, dati sucima više kamera, organizirati im tečajeve… Trebamo zajedno raditi, sucima treba pomoći, ali oni moraju biti korektni jer svi smo zajedno u ovoj ligi i svima nam mora biti cilj boljitak“, rekao je Palikuća u razgovoru za Radio Rijeku.

Osvrnuo se Palikuća i na scene iz Osijeka kad je Muriću također svirano sporno zaleđe, ali je u konačnici ipak sve završio u jako veselom tonu ako ste simpatizer kluba s Rujevice.

Naime, Palikuća je potvrdio da je Rijeka s Josipom Drmićem dogovorila suradnju i za sljedeću sezonu! Ipak, u cijeloj priči postoji jedan veliki ali…

„Rekao bi 50 – 50 (ostaje li Drmić u Rijeci nakon isteka ugovora s Norwichem, op.a.). Dogovorili smo ugovor za poslije ove sezone, ali nismo u toj poziciji da možemo sve zadovoljiti kod Josipa. Želi zabijati golove, voditi ekipu do pobjede. To se vidi u svakom treningu, svakoj utakmici. Sigurno da će otići ako mu se ponudi neka prilika za iskorak u Ligi petice. Međutim, postoji već potpisan ugovor s Rijekom za narednu sezonu, ali imamo dogovor da ga nećemo sprječavati u nekim stvarima“, zaključio je Robert Palikuća.


Tagovi

Robert PalikućaJosip DrmićVAR sobaVAR

Ostale Vijesti