Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dragovoljac odigrao najbolju utakmicu od povratka u 1. HNL, ali Rijeka se u četiri minute vratila (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 21:43

Činilo se da će gosti u 89. do sva tri boda, ali pogodak Vučkića ubrzo je poništen

U prvoj utakmici 9. kola 1.HNL, nogometaši Hrvatskog dragovoljca na svojem su terenu u Kranjčevićevoj remizirali s Rijekom rezultatom 2:2. Za domaćine su golove zabili Vinko Petković u 29. i Valentino Majstorović u 36. minuti, a gostima su dob donijeli Prince Ampem u 58. i Domagoj Pavičić u 61. minuti.

Gosti bolje kreću u susreti i dominiraju u početnim minutama. Najopasniji je Prince Ampem, koji prodorima pokušava zaprijetiti Dragovoljcu, no bez rezultata. Prva velika prilika na utakmici zbila se u 19. minuti. Josip Drmić došao je do posjeda nakon loše reakcije domaće obrane i s oko 11 metara snažnim udarcem zatresao gredu.

A onda, deset minuta kasnije, iz prve prave akcije, momčad Davora Mladine dolazi do prednosti. Vinko Petković krenuo je u kontru i s 18 metara šutom svladao protivničkog kapetana Andreja Prskala. Samo dvije minute kasnije, Dragovoljac je mogao do nove prednosti. Napali su po desnoj strani, a stoper Riječana Anton Krešić umalo je loptu pospremio u vlastitu mrežu.

Posljednja momčad lige igrala je svoje najbolje poluvrijeme u dosadašnjem prvenstvu, u 35. su minuti izborili kazneni udarac. Lindon Selahi napravio je prekršaj na Valentinu Majstoroviću, a sudac Dario Bel nije dvojio i pokazao na bijelu točku. Sam Majstorović realizirao je penal za 2:0 i s tim je rezultatom završeno prvo poluvrijeme.

Goran Tomić, naravno, nije bio zadovoljan izdanjem svoje momčad i odmah na početku drugog dijela mijenja. Umjesto Issaha Abassa i Adama Gnezde Čerina, ušli su Robert Murić i Haris Vučkić. I gosti su odmah zaprijetili, no Zvonimir Šubarić brani pokušaj Ampema.

Isti igrač, krilni napadač iz Gane, smanjuje prednost ekipe s Kranjčevićeve u 58. Bio je to sjajan pogodak, Ampem je s 22 metra pogodio lijeve rašlje i semafor je sada pokazivao 2:1.

Bogata utakmica postaje još zanimljivija kada tri minute kasnije Domagoj Pavičić u potpunosti poravnava rezultat. Veznjak Kvarnerana s otprilike iste je udaljenosti kao i Ampem odlučio okušati udarac i nije pogriješio.

Odmah zatim, prve izmjene radi i Mladina. Vilibald Vuco i Petar Mamić, koji je debitirao, zamijenili su Luku Pasaričeka te imenjaka mu Viduku. Obje momčadi napadaju, prvo je za Rijeku u 65. pokušao Vučkić, a onda četiri minute kasnije na drugoj strani Petković na pet metara od gola, ali nijedna prilika nije se pretvorila u novi pogodak. Marko Ćosić u 83. mijenja Benedika Mioča.

Haris Vučkić je zabio u 89. i činilo se da će se Rijeka iz Zagreba vratiti sa sva tri boda u džepu, ali nakon gledanja VAR-a uspostavilo se da je pogodak pao iz zaleđa. Tako je susret završio podjelom bodova, 2:2.

Svoju sljedeću utakmicu Dragovoljac igra 27. rujna u Kranjčevićevoj protiv Istre 1961 (18:00), dok Rijeka već za četiri dana gostuje u Pitomači u sklopu Hrvatskog nogometnog kupa (15:00).



Tagovi

Hrvatski dragovoljacRijekaHrvatskaPrva HNL

Ostale Vijesti