Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Postonjski za Germanijak: "Imamo idealan raspored za žetvu bodova, Leki neće biti lako u Hajduku, a Dinamo neće ispustiti naslov"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 08.01.23. | 08:15

S raspoloženim Varaždincem smo popričali o tome što nas očekuje u nastavku uvijek zanimljivog HNL-a

Početak sezone za Igora Postonjskog nije bio bajan. Slomljene obje kosti noge na susretu u Gradskom vrtu i mjeseci oporavka sigurno nisu nešto što je priželjkivao kapetan Varaždina, ali Igor je i tada i sada, mjesecima kasnije, ostao isti - vedar i nasmijan kao da se ništa nije dogodilo. Dapače, još nam se u tom nesretnom minulom kolovozu “prijetio” - brzo ću ja na travnjak opet, vidjet ćete! Zato smo ga nazvali i provjerili kada očekujemo povratak…

“Noga napreduje dobro, svaki tjedan sve je bolje. Ovaj tjedan sam baš počeo s posjedom lopte, odrađujem dio treninga, sve do igre 11 na 11 zapravo. Ne osjetim bol tu gdje je puklo, već u gležnju, ali nadam se da bi sredina drugog mjeseca mogla biti povratak, ako ne i prije. Fizički se dobro osjećam, ali što kaže liječnik, tako ću napraviti.”

Znači ipak nema forsiranja?

“A ne daju mi, ni trener, ni liječnici, haha.”

Upitali smo i je li on jedini ranjenik u svlačionici. Kakvo je zdravstveno stanje ostatka momčadi?

“Nema nikakvih većih problema. Eventualno nekad netko propusti trening, ali stvarno što se ovih priprema tiče, nema zdravstvenih problema.”

U razgovorima s drugim Varaždincima kroz sezonu, naglašavali su da je njegov izostanak upravo dodatan motiv za borbu za što bolju poziciju u ligi. Igora smo pak pitali jesu li ciljevi Varaždina i dalje ostanak u ligi ili su apetiti ipak porasli? Ipak ste na sredini tablice…

“Jedini nam je cilj ove sezone i dalje osigurati prvoligaški status i nadam se da ćemo to napraviti što prije. Onda se nadam da ćemo učiniti i nešto više.”

‘Nešto više’ u smislu Europe?

“Naravno, uvijek je više i bolje veći cilj. Imamo snagu i kvalitetu, ali puno će se tu pitati i Rijeku, ali i Slaven koji igra lijep nogomet, vidjeli smo to i sada u utakmici s njima. Imaju glavu i rep i trener Zekić s njima radi čudesa.”

Vraća se HNL, prvenstvo počinje za dva tjedna, prvo Gorica u gostima. Kako idu pripreme?

“Od prvog dana sam s ekipom. Dosta radimo na fizičkoj spremi, imali smo i utakmice, neke bolje, neke lošije, ali najmanje je tu bitan rezultat. Bitno je da vidimo gdje smo.”

Gorici neće moći odmah igrati pojačanja koja su pristigla, koliko vam to olakšava taj susret?

“Ne toliko puno, koliko njima vjerojatno otežava. Oni će zbog toga sigurno biti oslabljeni, tako da se nadam da ćemo mi ipak odigrati dobru utakmicu, onako kako mi znamo. Nećemo se prilagođavati njima, nego ćemo igrati svoj nogomet kako smo to i pokazali do sada u sezoni. Dobra smo ekipa, imamo kvalitetne pojedince, još su pripreme dosta općenite, ali od sljedećeg tjedna ćemo sigurno krenuti s detaljnijom analizom i za tu utakmicu. Trener Kovačević radi dobar posao, vjerujem da će ih prostudirati do zadnjeg detalja i da ćemo znati sve o njima do utakmice. Idućeg će se tjedna lagano formirati i starte pozicije, tako da se veselimo utakmici.”

Slaven Belupo je ‘derbi’ u trećem kolu, ali zapravo do 5. i susreta s Dinamom raspored ne izgleda pretežak za Varaždin.

“Ja bih rekao da je idealan. Gorica vani, a onda dvije doma pa Istra. Mogla bi tu biti dobra žetva bodova, osobito ako otvorimo pobjedom protiv Gorice. To će nam biti jako bitna utakmica. A uostalom ako i ne pobijedimo tada, pokazali smo to i početkom sezone, ne smije nas se otpisati. Moramo se samo skupiti i krenuti opet kvalitetno i pametno.”

Kakav HNL rasplet očekuješ s obzirom na brojne turbulencije u Dinamu, izmjene u Hajduku, promjene trenera i slično. 

“Iskreno, vidio sam rezultate gospodina Leke u Belgiji i svaka čast, ali Hajduk je nešto drugo, druga priča i sigurno mu neće biti lako. Osim toga, Dinamo je prekvalitetan da bi samo tako ispustio prvenstvo, čak i bez Oršića. Mislim da može Hajduk malo priprijetiti, ali da se sve pita Dinamo i da imaju snagu opet doći do naslova prvaka. Rijeka će se morati čupati za Europu jer su ipak previše bodova ispustili u prvom dijelu sezone.”

Dinamu je sada otišao Oršić, kada smo ga već spomenuli, je li to po vama dobar potez Plavih?

“Mislim da je nakon nastupa na Euru i Svjetskom prvenstvu to dobar potez Mislava. Pokazao je da može igrati u Ligama petice, svakom igraču je san jednog dana igrati ili u Španjolskoj ili u Engleskoj. Ovo mu je bio zadnji vlak, Dinamo će ga uvijek čekati, ali drago mi je što se odlučio za ovo i želim mu svu sreću u tome da zadrži Southampton u Ligi.”

Pratio si sigurno SP, kako si zadovoljan rezultatima? 

“Hrvatski rezultat je fantastičan, a uz nas sam navijao i za Portugal, ali oni su nenadano ispali. Bilo bi mi drago da su oni osvojili zbog Ronalda, više naginjem njemu nego Messiju jer više naginjem i Real Madridu, ali zasluženo je i Argentina osvojila, lijepo je što je Messi podigao pehar.”




Tagovi

HNLIgor PostonjskiNK VaraždinIvan LekoHajdukDinamo ZagrebHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti