REUTERS/Javier Barbancho
REUTERS/Javier Barbancho

Post El Clasicum: Modrić na 'lažnoj devetki' ispao debakl, Aubameyang glumio Son Gokua, stoper Barce ismijavao Viniciusa (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 21.03.22. | 08:14

Ancelotti preuzeo odgovornost za težak poraz u derbiju.

Najbolja španjolska momčad sinoć je na Santiago Bernabeuu dočekala 'nikad lošiju' Barcelonu. Rezultat je 4:0 za goste, a pobjeda Xavijeve momčadi mogla je biti i uvjerljivija. Thibault Courtois bio je najbolji igrač domaće momčadi. A primio je četiri gola. Barcelona je u svim segmentima igre nadigrala Real koji se nije mogao nositi s brzonogim Barcinim ofenzivcima. Ousmane Dembele, Pierre Emerick Aubameyang i Pau Torres bili su nezaustavljivi, a na suprotnoj strani Realov napad bez Karima Benzeme bio je jalov.

"Jako mi je žao navijača. Teško je jer je ovo El Clasico i poraz od Barcelone boli. Moramo se okrenuti prema naprijed. Ostati mirni, oporaviti ozlijeđene igrače. Pokušali smo pritiskati njihovu posljednju liniju, ali nije išlo. Večeras je sve pošlo po zlu. To je moja krivica. Rekao sam i igračima to", posipao se nakon utakmice 'pepelom' Ancelotti.

Prema Sofascoreu Luka Modrić je bio najlošije ocijenjeni igrač Reala, što se gotovo nikada ne viđa, a ponajlošim pojedincem dvoboja proglasili su ga i španjolski mediji. Što je također rijedak slučaj. Naime Luka Modrić je u izostanku Karima Benzeme zaigrao svojevrsnu 'lažnu devetku'. Taj je eksperiment brzo propao, a Ancelotti se i zbog tog poteza 'posuo pepelom'.

"Htjeli smo na taj način kontrolirati loptu i pritiskati visoko. Ali, nismo se snašli nakon primljenog gola, a Barcelona je dobro iskoristila naše stanje. Taj plan s Modrićem nije ispao dobro. Barcelona je na kraju zasluženo slavila, no, ovaj poraz nas neće potopiti. Moramo gledati prema naprijed, ipak smo vodeća momčad prvenstva".

Zaista, taj poraz Realu neće napraviti puno štete iz konteksta borbe za titulu. Devet kola prije kraja Sevilla ima devet bodova manje, a Barcelona 12, uz utakmicu manje. Samo serija loših rezultata može spriječiti Madriđane da stignu do titule.

No, kako stvari stoje, do kraja sezone Realu glavna prijetnja neće biti Sevilla, koja je jučerašnjom 'nulom' protiv Real Sociedada ponovno propustila priliku približiti se Realu, već Xavijeva Barcelona.

Od 'najgore Barcelone u 21. stoljeću' kako se 'tepalo' Blaugrani u prvom dijelu sezone, došli smo do stroja koji melje sve pred sobom, u prvenstvu nije izgubila od 4. prosinca, u posljednjih osam kola Barca je osvojila 22 boda, a izborila je i četvrtfinale Europske lige. Barcelona je jučer bila spektakularna, a junakom utakmice proglašen je dvostruki strijelac i asistent petom gabonski napadač Aubameyang, koji je ove zime hladni London zamijenio toplijom Katalonijom.

Nakon što je zabio svoj drugi gol, četvrti za Barcelonu, Aubameyang je otrčao do tribine s koje mu je prijatelj bacio malu imitaciju 'Zmajeve kugle' iz popularne japanske crtane serije Dragon Balla, a Gabonac je gol proslavio imitirajući glavnog protagonista planetarno poznate Mange, Son Gokua.

"Sjetio sam se proslave ujutro. To je 'Dragon Ball', zaželio sam želju, da zabijem i da pobijedimo".

Osim o Aubameyangovom Son Gokuu španjolski mediji dosta su se raspisali o Eric Garcijinom ismijavanju Viniciusa Juniora nakon završetka utakmice. Naime, mladi Brazilac se nalazi u sjajnoj formi, zabio je ove godine 14 pogodaka, i jučer je zadavao probleme gostujućoj obrani. Nakon utakmice Barcin stoper nije se propustio 'nasladiti' uvjerljivom porazu Viniciusove momčadi te ga je 'bocnuo' s:

"Ti, osvajaču Zlatne lopte, da, Zlatna lopta", bile su Garcijine riječi koje su kamere španjolske televizije uhvatile. Navijači Barcelone odmah naglasili da se nadaju da im se Garcijina provokacija neće odbiti o glavu.

A nekako je nakon utakmice u sjeni ostao najveći 'kreator' ovog uspjeha koji je i sam priznao da Katalonci nisu očekivali ovako uvjerljivu pobjedu.

"Dobro smo se pripremili za derbiji, no moram reći da nismo očekivali ovako uvjerljiv rezultat. Bili smo umorni nakon utakmice u Istanbulu u Europskoj ligi. Danas ćemo proslaviti, no, već se okrećemo Sevilli u idućem kolu. Moramo nastaviti raditi, pobijedili smo utakmicu, nismo osvojili naslov. Ja sam tek trenerski početnik i ova me pobjeda ojačala. Ali, ovo je na kraju momčadska pobjeda. Pobjeda Barcelone", skroman je bio Barcelonin stručnjak. Ali, na tome se nije zaustavio. Buduće želje mu nisu toliko skromne...

"I dalje smo daleko od titule, Real mora izgubiti tri utakmice, a mi sve pobijediti. No, i dalje je sve moguće..."

 REZULTATI LA LIGA, 29. KOLO:

Petak, 18. ožujka

A.Bilbao – Getafe 1:1

Subota, 19. ožujka

Alaves – Granada 2:3

Elche – Valencia 0:1

Osasuna – Levante 3:1

Rayo Vallecano – Atletico Madrid

Nedjelja, 20. ožujka

Espanyol – Mallorca 1:0

Cadiz – Villarreal 1:0

Celta Vigo – Betis 0:0

Sevilla – Real Sociedad 0:0

Real Madrid – Barcelona 0:4



Tagovi

BarcelonaReal MadridPrimeraEl ClasicoLuka ModrićVinicius JuniorEric GarciaPierre-Emerick AubameyangCarlo AncelottiXavi Hernandez

Ostale Vijesti