Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Poslastica 20. 'Ramljaka': u subotu Dinamo - Manchester United!

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 31.07.23. | 11:45

Ivica Banović, novi trener Dinamovih juniora predstavio se u Maksimiru i najavio svoj prvi cilj, osvajanje tradicionalnog turnira

Od četvrtka 3. do nedjelje 6.kolovoza Maksimir će opet biti poprištem jakog, tradicionalnog juniorskog turnira 'Mladen Ramljak'. Sad već 20. put, neki će reći i da je ovo najjači sastav momčadi, koje su dosad igrale na turniru, premda, igrala su već na maksimirskim terenima zvučna imena poput madridskog Reala, recimo. No, ove godine, prvi će put zaigrati i jedan engleski klub i to ne bilo tko, nego - Manchester United! Upravo je poslastica prvog dijela turnira dvoboj Dinamo-Manchester United, u subotu (17.15 sati). Osim hrvatskog i engleskog velikana igrat će na 'Ramljaku' Monaco, lanjski pobjednik Udinese (skupina s Dinamom) te Club Brugge, Feyenoord, brazilski Flamengo, koji je najavio dolazak u mnogom jačem sastavu nego lani te bečki Rapid.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Upravo će 'Ramljak' biti i prvi izazov za Ivicu Banovića, novog trenera Dinamovih juniora. Bivši igrač Zagreba, brojnih bundesligaša, čovjek koji je zadnjih godina radio u odličnoj nogometnoj školi Freiburga, dobio je u ruke momčad, koja će ove sezone braniti naslov prvaka, ali i igrati u juniorskog Ligi prvaka. Banović se upravo danas predstavio publici i javnosti, svjestan imperativa koji je dobio u ruke.

"Prevladava osjećaj zahvalnosti da vodim tu momčad, nisam nikad igrao 'Ramljak', sad ću voditi momčad. Cilj je pobijediti svaku iduću utakmicu, počevši od prve na ovom turniru. Kad budemo igrali ove utakmice, imat ćemo uvid gdje smo, možda neke stvari i popravljati. Imat ćemo utakmice visokog intenziteta, četiri utakmice u četiri dana. Ovo je ogromna odgovornost, jer u Dinamu morate imati i rezultat i razvoj igrača. Ako imate i rezultat, a nema razvoja, nije dobro. Ako nemaš rezultat, a razvijaš igrače, to je možda dobro, ali onda će stradati moja glava, haha. Najbolje je ako te dvoije stvari idu zajedno! Uživam svaki dan dići se u pola pet i razmišljati o treningu. U mojoj glavi je idući trening, kako ispraviti neke stvari, kako igrače činiti boljima.", rekao je Banović i dodatno se predstavio:

"Bio sam pomoćni trener prve momčadi Freiburga, bio trener U15 Freiburga, skaut kluba. Puno obveza, ali to je klub gdje nije rezultat bio u prvom planu, razvoj je bio u prvom planu. Jako puno mladih igrača razvio je Freiburg zadnjih godina, za svoje okolnosti i uvjete, ali Dinamo i Freiburg jsu ipak po tom pitanju neusporedivi. Ipak, zajedničko im je bezuvjetan svakodnevni rad i to je ono na što sam spreman i u čemu uživam."

S obzirom da je dobar dio lanjske juniorske momčadi otišao u seniorski nogomet, Banović, zapravo, slaže novu momčad. Ipak, neka su imena već poznata, igrat će Luka Vrbančić, Vilim Gec, Matija Ruškovački, Dorijan Klarin, Zlatan Koščević, Vito Čaić... Ovaj potonji igrao je i lani, sad je kapetan momčadi.

"Izgubili smo lani u finalu. Nismo osvojili 'Ramljak' od 2015., želja za trofejem je time još veća. Ovo mi je 11.sezona u Dinamu, gledao sam taj 'Ramljak' godinama i uvijek misliš kako će biti kad ćeš ti jednog dana igrati. Sad imamo priliku, ne mogu jamčiti da ćemo osovjiti, ali mogu obećati da ćemo dati sve od sebe. Pozivam i navijače da nas podrže.", rekao je Čaić.


Ambasador turnira ove je godine Ivan Kelava. I on je imao priliku nekad igrati na ovom turniru, čak ga je i osvojio, bio i najbolji vratar, a posebno je potcrtao veliku priliku koja se nudi mladim igračima Dinama na 'Ramljaku'.

"To je prilika svim našim juniorima da se iskažu u konkurenciji i trenerima prve momčadi. Jedna velika čast je biti dio ovog turnira. Želim dečkima sreću, da osvoje turnir, kao što je moja generacija učinila. Nakon što smo ga osvojili, tri dana kasnije sam dobio poziv na pripreme prve momčadi, što jasno pokazuje kakav je ovo turnir.", zaključio je Kelava.

Turnir u četvrtak (9.30 sati) otvaraju Club Brugge i Feyenoord, a Dinamo prvog dana, u reprizi lanjskog finala igra protiv Udinesea (18.15). Sve utakmice bit će izravno prenošene na novoj Dinamovoj digitalnoj platformi, tzv. Dinamo TV-u.

Sastav Dinama za 'Ramljak':

Dorian Klarin, Antonijo Rajić, Patrik Majdandžić, Ante Šušak, Ivan Cvetko, Matija Ruškovački, Niko Cindrić, Sven Sopić, Matteo Tonon, Branko Pavić, Dino Kegalj, Tomas Baković, Vito Čaić, Roko Peroš, Antonio Kujundžić, Luka Vrbančić, Vilim Gec, Toni Majić, Zlatan Koščević, Leo Rimac, Lukas Zahora, Adrian Manuel Perić, Luka Vračar, Borna Graonić.



Tagovi

GNK DinamoTurnir Mladen RamljakIvica BanovićIvan Kelava

Ostale Vijesti