Action Images via Reuters/Peter Cziborra
Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Gazzetta: Napoli se okreće Šutalu, saznao je i kolika mu je cijena

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 11:27

S obzirom na poteškoće u utrci za Austrijanca i Grka, staza koja vodi do Hrvata poprima sve realniji oblik, veli La Gazzetta dello Sport

Napoli je od prodaje Kima Bayernu inkasirao preko 50 milijuna eura, pa klubovi s kojima se prvaci Italije sučeljavaju u potrazi za novim braničem “pile naopako”, piše La Gazzetta dello Sport.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je Napoli umjesto korejskog braniča htio Maxa Kilmana, kojeg Wolverhampton cijeni na 40 milijuna, da bi zatim prešli na Kevina Dansa, miljenika Rudija Garcije. No, za austrijskog srednjeg braniča Lens je prvo zatražio 35 milijuna, a zatim odustao, proglasivši ga “neprodabljivim”. Blef? Možda, ali Napoli je u međuvremenu aktivirao kontakte sa Stuttgartom za Konstatinosa Mavropanosa, grčkog diva (194 cm) ionako procijenjenog na 25 milijuna eura.

I tako, malo pomalo, Napoli se zahvalio i vratio na razmišljanje, tražeći jeftinija rješenja, možda nekoga tko je već poznat u Seriji A… Međutim, ispada da se posljednja ideja odnosi na Josipa Šutala, 23-godišnjeg hrvatskog reprezentativca iz zagrebačkog Dinama. Šutalo je manje fizički razvijen od ostalih nabrojanih, manje je navikao napadača napadati s leđa, "namontirati se na njega", kako voli reći Spalletti. Ali kod Garcije su potrebne druge osobine, možda samo elegancija i navika driblinga Šutala, žilavog momka, teško savladivog u duelima “1 na 1”.

Dinamo je Ajaxovu 15-milijunsku ponudu vratio pošiljatelju, ali su hrvatski prvaci barem malo otkrili svoje karte. Napoli zna da će morati ponuditi više - možda 20milijuna - kako bi započeo dijalog s klubom iz Maksimira. Za to vrijeme Garcia čeka, naizgled bez velike treme, ali na kraju je prvi koji želi što prije riješiti zagonetku braniča. Bliži se prvenstvo, Napoli mora pronaći nasljednika najboljeg braniča prošle sezone u Seriji A. Složena misija za koju se Garcia nada da neće postati nemoguća, zaključuje Gazzettin dopisnik iz Napulja Vincenzo D’Angelo. (nl)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip ŠutaloNapoliGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti