Portugalci otkrili momčad za Euro! U Francusku ide i Eduardo te Bayernov tinejdžer!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.05.16. | 22:44

Portugalski izbornik Fernando Santos odredio je konačnu listu od 23 putnika na Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije nije želio kalkulirati i kupovati vrijeme nego je već večeras odredio konačan popis od 23 igrača na koje računa za Europsko prvenstvo u Francuskoj.

Fernando Santos nije iznenadio izborom, a kao treći vratar je pozvan golman Dinama - Eduardo. Uz njega su još Rui Patricio i Anthony Lopes.  

Na listi opravdano nema tandema Monaca Fabia Coentraa i Bernarda Silva, koji bi sigurno bili pozvani da nisu doživjeli ozljede tijekom sezone. Coentrau je teško stradalo koljeno, a Silva butni mišić.

Osmorica igrača u defanzivnoj liniji su očekivana. Santos je pozvao četvoricu stopera i po dva lijeva i desna beka. Najviše dilema imao je oko veznog reda. Na popisu se našlo i Bayernovo pojačanje Renato Sanches, koji je do sada odigrao samo dvije utakmice za reprezentaciju. Nema dugogodišnjeg reprezentativca Miguela Velosa, kao niti veterana Tiaga Mendesa iz Atletica i Danija Alvesa iz Zenita. Prvi se tek oporavio od ozljede zbog koje je propustio veći dio sezone, a niti Dani nije zaliječio ozljedu.

Portugalski izbornik je od klasičnih napadača pozvao samo Edera, što znači da će napadač Lillea na posudbi iz Swansea biti joker s klupe. Portugalci će igrati bez klasičnog centarfora s Ronaldom, Nanijem i najvjerojatnije Rafom Silvom u napadačkom trilingu.

Vratari: Rui Patricio (Sporting Lisbon), Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb)

Obrana: Vieirinha (Wolfsburg), Raphael Guerreiro (Lorient), Cedric Soares (Southampton), Eliseu (Benfica), Bruno Alves (Fenerbahce), Jose Fonte (Southampton), Ricardo Carvalho (Monaco), Pepe (Real Madrid).

Vezni red: William Carvalho (Sporting Lisbon), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Moutinho (Monaco), Adrien Silva (Sporting Lisbon), Joao Mario (Sporting Lisbon), Andre Gomes (Valencia), Renato Sanches (Benfica).

Napad: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lille), Nani (Fenerbahce), Ricardo Quaresma (Besiktas), Rafa Silva (Braga).

 

(Foto: Twitter)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Portugalska nogometna reprezentacijaeuropsko prvenstvo u nogometu 2016Renato SanchesEduardo

Ostale Vijesti