MASSIMO RANA/Action Images
MASSIMO RANA/Action Images

Ponajbolji golman svijeta opleo po UEFA-i: Ozlijedit ćemo se, nitko ne misli na nas igrače, samo na svoje džepove

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 12:06

"Kada ćemo se odmoriti? Nikada. Nismo roboti".

Jučer je završeno drugo izdanje Lige nacija. U finalu Francuska je s 2:1 nadvisila Španjolsku nakon preokreta, a nekoliko sati ranije Italija je s istovjetnim rezultatom nadvisila Belgiju u dvoboju za treće mjesto.

Mnogi su tvrdili kako ta utakmica za broncu i nema pretjeranog smisla, a isto misli i jedan od najboljih golmana današnjice, inače igrač Real Madrida i belgijske reprezentacije, Thibault Courtois:

"Ova utakmica je igra novaca. Igramo ove utakmice jer one UEFA-i donose dodatni novac. Ovo je jedna dodatna utakmica na televiziji. Za Belgiju je to dobra utakmica jer se igrala protiv Italije, a za Italiju je dobra utakmica jer se igrala protiv Belgije. Naravno da svi mi igrači želimo igrati ovakve utakmice, no vidjelo se da su obje momčadi dosta rotirale sa sastavima. Da smo igrali finale, igrali bi u drukčijim sastavima. Ovo je samo dokaz da igramo previše utakmica. Iduće godine igra se Svjetsko prvenstvo, kreće nova Liga nacija...", rekao je Thibault Courtois i nastavio svoj monolog prema krovnoj nogometnoj organizaciji Europe:

"Ozlijedit ćemo se. Nitko ne misli o nama igračima. U lipnju, nakon teške sezone, moramo odigrati nove četiri utakmice u Ligi nacija. Imamo samo dva tjedna odmora. To nije dovoljno za igrače da se oporave i nastave igrati na najvišoj razini. Ako se ne pobunimo sve će ostati isto. Utakmice se stalno dodaju. Nitko ne misli o nama, samo o svojim džepovima. Sada je stigla ideja da bi ubacili svjetsko i europsko prvenstvo svake dvije godine. Kada ćemo se odmoriti? Nikada. Najbolji igrači će se stalno ozljeđivati i tome neće biti kraja. Nismo roboti".



Tagovi

Liga nacijaUEFAThibaut CourtoisBelgijabelgijska nogometna reprezentacijaItalijaTalijanska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti