MASSIMO RANA/Action Images
MASSIMO RANA/Action Images

Italija pogađala u gol, Belgija u okvir: Azzurri na domaćem terenu stigli do bronce u Ligi nacija (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 10.10.21. | 16:04

Europski prvaci vratili su se pobjedničkim navikama.

U reprizi četvrtfinala nedavno završenog Europskog prvenstva, Italija je s istovjetnih 2:1 nadvisila Belgiju i na domaćem terenu stigla do trećeg mjesta na drugoj Ligi nacija. Nakon što u prvom dijelu nije bilo pogotka, golove za Talijane zabili su Nicolo Barella u 46. te Domenico Berardi iz kaznenog udarca u 65. Belgija je u tri navrata pogodila okvir talijanskog gola, a konačni rezultat postavljen je četiri minute prije kraja. Finale između Španjolske i Francuske igra se u 20:45.

(3.00) Španjolska (3.40) Francuska (2.70)

Roberto Mancini je u ovoj utakmici za treće mjesto na klupi ostavio Marca Verrattija, Lorenza Insignea, Jorginha te Giorgija Chiellinija, a Roberto Martinez osim na braću Hazard nije mogao računati na Romelua Lukakua, a Kevin de Bruyne utakmicu je počeo na klupi za pričuve. 

Dvoboj između prvaka Europe i najbolje rangirane reprezentacije svijeta počeo je prilikom Federica Chiese koji je pucao u blok belgijske obrane, a Belgijci su probali udarcem Mihcyja Batshuayija iznad vratnice Donnarumminog gola. Talijani u zaprijetili preko Berardija i Raspadorija, a u 25. Belgija je imala najbolju priliku u prvom dijelu. Batshuayi je dodao Alexisu Saelemaejersu koji puca s ruba kaznenog prostora, Donnarumma je pogledom samo ispratio loptu koja je odsjela na gredi talijanskog gola. 

Najopasniji Talijan bio je Federico Chiesa koji je prijetio iz svih pozicija, a u najboljoj šansi u prvom dijelu našao se u sudačkoj nadoknadi kada je izbio sam na Courtoisa, jako dobro pucao, no golman Real Madrida vrhom kopačke izbija loptu u korner. 

Italija je do vodstva stigla u prvoj minuti nastavka. Domenico Berardi izveo je korner, lopta se odbila na vrh šesnaesterca na kojem je stajao Nicolo Barella i sjajnim volejom pogodio u kut nemoćnog Courtoisea.

Pogodak Barelle pogledajte OVDJE.

Belgija je zamalo izjednačila u 60. Ponovno je u prvom planu bio Batshuayi, primio je loptu u šesnaestercu domaćina, pucao iskosa i svladao Donnarummu, međutim, Talijane je drugi put na utakmici spasila prečka. 

Četiri minute kasnije Italija je udvostručila svoju prednost. Timothy Castagne u svojem je kaznenom prostoru srušio Federica Chiesu, Srđan Jovanović pokazao je na bijelu točku, a njegovu odluku potvrdio je VAR. Loptu je na kreč postavio Domenico Berardi, Courtois je bio na lopti, no nije uspio ukrotiti udarac. Italija vodi 2:0.

Penal i pogodak Italije za 2:0 pogledajte OVDJE.

Belgija se ubrzo mogla vratiti u utakmicu, ponovno je Batshuayi probio obranu, dodao za Tobyja Alderweirelda koji snažno puca, ali Donnarumma još bolje brani. Ulaskom De Bruynea, Belgija je počela puno opasnije prijetiti. Probali su ponovno Alderweireld i De Bruyne, a u 81. Belgija je treći put pogodila okvir gola. U 86. Belgija je ipak smanjila. De Bruyne je povukao kontru, uposlio de Ketelaerea koji gura Donnarummi kroz noge i pogađa za konačnih 1:2.

Pogodak Belgije pogledajte OVDJE.

Finale Lige nacija 2020/21 igra se u 20:45 na San Siru između Francuske i Španjolske. Izvještaj s te utakmice pročitajte na Germanijak.hr-u.

(3.00) Španjolska (3.40) Francuska (2.70)



Tagovi

ItalijaTalijanska nogometna reprezentacijaBelgijabelgijska nogometna reprezentacijaLiga nacija

Ostale Vijesti