Screenshot
Screenshot

Mbappeov gol za Ligu nacija: Veliki skandal ili ispravna odluka suca? (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 11.10.21. | 08:06

Španjolci tvrde jedno, Talijani drugo.

Francuska je sinoć osvojila svoj sedmi veliki trofej. Svjetskom i Europskom prvenstvu te Konfederacijskom kupu koje je osvajala po dva puta, Francuska je pridonijela i Ligu nacija svladavši u finalu reprezentaciju Španjolske nakon preokreta s 2:1.

Španjolci su poveli u 64. preko MIkela Oyrazabala, Karin Benzema je dvije minute kasnije izjednačio, a trenutak odluke se dogodio u 80. Theo Hernandez poslao je loptu u for Kylianu Mbappeu koji je istrčao sam pred Unaija Simona i zabio za pobjedu Tricolora. Na prvu je svima bilo 'jasno' da je riječ o ofsajdu, Mbappe se nalazio ispred Erica Garcije u trenutku upućivanja lopte, no VAR je vijećao, a Anthony Taylor pokazao na centar. Gol je bio regularan!

Gol Mbappea pogledajte OVDJE.

"Španjolska je izgubila zbog skandala bez presedana u VAR eri. Mbappeov gol pao je iz evidentnog ofsajda, no VAR ga je priznao. Ne postoji niti jedan snimak koji pokazuje da je odluka ispravna. I to u dobra tehnologije! VAR je i izmišljen da titule ne bi dolazile nezasluženo, a to se dogodilo na San Siru. Srećom, to se dogodilo u Ligi nacija, a ne na Svjetskom prvenstvu", piše španjolska Marca.

Kao argument u korist regularnog gola navodi se jedva primjetni dodir kojeg je Eric Garcia imao prije nego što je lopta stigla do Kyliana Mbappea. Da je stoper Barcelone samo propustio loptu, gol bi bio poništen. No, kako ju je, navodno, dirao, gol je bio regularan, što su potvrdili bivši suci Luca Marelli i Tiziano Pieri.


Tagovi

FrancuskaFrancuska nogometna reprezentacijaŠpanjolskašpanjolska nogometna reprezentacijaKylian MbappéLiga nacija

Ostale Vijesti