Davor Javorovic/PIXELL
Davor Javorovic/PIXELL

Poms za Germanijak: "Lovrić i Caktaš trebaju Osijeku, ali samo kada su potpuno spremni"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 08.09.22. | 08:45

U premijeri na klupi Osijeka novi trener nije koristio usluge dvojice igrača koji su svojim dolascima na Gradski vrt trebali činiti prevagu u dvobojima HNL-a pa smo provjerili kakav je status Kristijana Lovrića i Mije Caktaša

Debi Pomsa na klupi Osijeka nije donio značajniji pomak u sustusu Kristijana Lovrića i Miju Caktaša. Dvojac koji je u Gradski vrt donio nadu da se može ugroziti Dinamo na vrhu ljestvice, za sada su je u garaži... Zanimljivo, niti jedan nije odigrao punu minutažu u nekoj od utakmica HNL-a u ovoj sezoni. Doduše, Lovrić je prve dvije bio pod suspenzijom ali u sljedećih šest utakmica dobio je dvadesetak minuta u remiju s Belupom te 75 minuta u derbiju s Dinamom. Na dvobojima s Istrom, Varaždinom, Hajdukom i Šibenikom bio je na klupi.


Mijo Caktaš je upisao minutu protiv Gorice u prvom kolu, dok je u tri preostale utakmice u kojima je participirao zamijenjen. Zanimljivo, na prvoj utakmici Rene Pomsa obojica su remi sa Šibenikom gledali s klupe za rezervne igrače.

Pitali smo Pomsa kakav je zapravo status dvojice igrača za koje se očekivalo da će nositi prevagu Osijeku u HNL-u.

“Status? Imaju ga kao i svi drugi. Trening i utakmice su mjerilo. Oni jednostavno moraju raditi kako bi poboljšali fizičke mogućnosti s kojima nisu još na 100 posto. Imali su nekih sitnih problema s ozljedama i još nisu došli na svoju punu razinu”, reći će Poms koji nema nikakve dvojbe kako se od Caktaša a pogotovo od Lovrića očekuje puno u nastavku sezone.

“Priča je vrlo jednostavna. Znamo o kakvim se kvalitetama radi i jasno da ih Osijek treba, ali moraju biti potpuno spremni. Mislim da sa 70 posto svojih mogućnosti ne mogu igrati. Kada budu spremni, bit će važni igrači u našem sustavu”, jasna je poruka novog trenera Osijeka koji nam je otkrio kako se obojica dižu na svakom treningu te su sada između 80 i 90 posto svojih mogućnosti. Na pitanje hoćemo li ih vidjeti na Rujevici u subotu, Poms se nasmijao pa na hrvatskom poručio:

“Bumo vidjeli”.

Što se tiče derbija, Osijek se u tišini priprema za ono što ih čeka na Rujevici. Malo tko bi rekao da će u 9. kolu Osijek kao 6. na noge Rijeci koja je posljednja…

“Ovaj tjedan dosta radimo na fizičkoj pripremi, ali i onoj mentalnoj. Želimo se osvježiti malo, opustiti igrače. O Rijeci znamo sve, kao i oni o nama i tu nema puno tajni. Imaju novog trenera i sigurno će im donijeti novu energiju. Međutim, želim da moji igrači imaju fokus na sebe. Da ne razmišljaju o protivniku već o sebi, svojoj igri i kako da budemo bolji. Jednostavno, imamo svojih problema koje moramo rješavati”, poručio je Rene Poms koji u utakmici na Rujevici (subota, 18.30), neće moći računati na Kristijana Fućka koji je igrao za Osijek 2 u nedjelju i zaradio potres mozga. Naime, krilni napadač Osijeka sudario se glavom s protivničkim igračem i pukla je koža na čelu pa su ga šivali. Liječnik je odredio mirovanje cijeli ovaj tjedan pa Fućak neće put Rijeke.

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk, 20.00

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek, 18.30

Gorica – Dinamo, 21.05

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961, 18.55

Lokomotiva – Varaždin, 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Mijo CaktašKristijan LovrićRene PomsOsijekHNK RijekaKristijan Fućak

Ostale Vijesti