Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Poms: "Jako smo razočarani, ali nismo ni zaslužili proći dalje"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.03.23. | 20:31

Treneri Osijeka i Hajduka otkrili su svoje dojmove nakon utakmice četvrtfinala Kupa

Na licu Ivana Leke bilo je primjetno olakšanje nakon što je branitelj naslova ostao u utrci za Kup.

“Bitna pobjeda. Znamo po tradiciji da je Hajduk ovdje teško pobjeđivao. Momci su odigrali pravu mušku partiju i ranije su trebali riješiti utakmicu. Bili smo dobri, koncentrirani i imali svojih prilika. Čestitke svima jer su iza nas teški tjedni, zadnja tri dana pogotovo”.


Kako je Ivan Leko podigao momčad u tako kratkom roku otkrio je u nastavku:

“Bilo je teško podići igrače. Nastojali smo pričati. Stvar je ponosa i obraza. Nismo toliko loši kako izgleda. Htjeli smo pokazati da u “svići ima ulja” i to je meni bilo bitno”.

Trener Hajduka objasnio je povratak na igru s četvoricom u zadnjoj liniji.

“Može biti četvorica i za budućnost. Stvar je percepcije. Kada kažeš tri, panika je. Kada kažeš četiri onda je OK, a razlika je deset metara. U Europi sustav s tri igraju neke velike momčadi. Uostalom, zadnje trofeje smo osvojili s trojicom u liniji. Moji se momci snalaze bolje u četiri što su i pokazali, vidjet ćemo u sljedećim utakmicama”, rekao je Leko koji je spomenuo i mladog Vuškovića.

“Kada stavite klinca od 16 godina ili će biti jako dobar ili jako loš. Danas je bio dobar. Ogroman talent. Ja nisam nikada vidio boljeg igrača sa 16 godina i šteta mu ne dati priliku”.

Trener Osijeka Rene Poms nije krio razočarenje ispadanjem iz Kupa.

“Jako smo razočarani. Imali smo velika očekivanja i nadu za idući krug. Nakon prvog poluvremena nismo ga zaslužili dok je ono drugo već bilo bolje. Hajduk je imao neke kontre, nismo duplirali Livaju, imali smo greške. Nismo zaslužili proći dalje”, iskren je bio trener Osijeka koji smatra kako njegovoj momčadi nedostaje samopouzdanja.

“Moramo ustrajati da bude bolje. Moramo napraviti sve da bude bolje. Već od sutra. Pokazat ćemo reakciju, nećemo odustati”.



Tagovi

Rene PomsIvan LekoHajdukNK Osijek

Ostale Vijesti