Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Hajduk u polufinale Kupa na krilima Krovinovića

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.03.23. | 19:55

Za razliku od domaćina koji su i dalje u krizi, Hajduk se brzo resetirao nakon debakla u Maksimiru pa preko Osijeka stigao među četiri najbolja u kupu.

Hajduk je dominantom predstavom u Gradskom vrtu ostvario plasman u polufinale Kupa. Nakon 90. minuta bilo je 2:1 za goste uz autorski pečat Filipa Krovinovića koji je asistirao Vuškoviću za prvi gol da bi potom zabio onaj drugi. Gol za domaćina bio je djelo mladog Filipa Živkovića.

Bio je to potpuno zasluženi trijumf Splićana koji su se brzo resetirali nakon debakla u Maksimiru kojim su tri dana ranije sveli šanse za šampionsku titulu na minimum. Za razliku od Osijeka koji je i dalje u krizi. Malo pozitive jest taj gol Živkovića kojim je prekinut golgeterski post kluba s Gradskog vrta, ali slaba je to utjeha.


Ivan Leko promijenio je sustav i zaigrao s četvoricom u zadnjoj liniji. Navodno je trener Hajduka poslušao sugestiju starijih igrača i odlučio se na promjenu sustava. Međutim, nisu to bile jedine promjene kod gostiju. Nije bilo vratara Sentića kao niti najskupljeg pojačanja zimskog prijelaznog roka. Naime, Ferro se preselio na klupu.

U redovima domaćina, Rene Poms ostao je vjeran sustavu s tri stopera. Na bočnim pozicijama našli su se Jurčević, odnosno Cheberko koji je zamijenio ozlijeđenog Gržana. Hajduk je bolje otvorio utakmicu. Učinili su domaćine statistima, izuzev pokušaja Škorića iz voleja Osijek nije pokazao baš ništa. Jedini istaknuti pojedinac u prvom poluvremenu bio je vratar Malenica koji je konstantno bio na vjetrometini.

Prvi udarac na utakmici bio je djelo mladog Vuškovića poslije ubačaja Krovinovića iz slobodnog udarca. Jan Mlakar je u 17. minuti iskoristio neopreznost Barišića ali nije u njegovom udarcu nije bilo preciznosti. Malo kasnije probao je i Pukštas, nastavio Livaja i Fossati a što je bio uvod u vodstvo Hajduka koje je stiglo u 21. minuti.

Udarac iz kuta izveo je Krovinović, lopta je preletjela gužvu u petercu i stigla do Luke Vuškovića koji glavom zabija za prednost gostiju. Ovim pogotkom je 16-godišnji Vušković postao najmlađi strijelac u 112 godina povijesti Hajduka.

U 60. minuti Hajduk je mogao otkloniti pitanje prolaska u polufinale Kupa. Kratku loptu Škorića presjekao je Mlakar i povukao kontranapad. Servirana lopta za Livaju i udarac koji je svladao Malenicu, ali ne i Žapera koji uz pomoć vratnice drži Osijek na površini. Malo kasnije stiže i prvi udarac Osijeka u nastavku. Djelo je Darka Nejašmića čiji udarac iz daljine odlazi iznad gola.

Drugu meč loptu za Hajduk propustio je Filip Krovinović koji trese mrežu, ali s vanjske strane. No malo kasnije je sve bilo riješeno. Livaja je gurnuo Krovinovića u priliku, ovaj se sjurio prema golu Osijeka i hladnokrvno matirao Malenicu za 2:0. Nadu Osijeku dao je mladi Živković koji je bio najprisebniji pred vratima Hajduka a poslije udarca Žapera koji je vratar Lučić zakratko odbio.

Do kraja utakmice rezulat se nije mijenjao pa je Hajduk na taj način postao četvrti putnik u polufinale Kupa uz Dinamo, Šibenik i Slaven Belupo. Ždrijeb polufinalnih ogleda na rasporedu je u ponedjeljak.

OsijekHajduk 1:2

Stadion: Gradski vrt, Osijek. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec), Vedran Đurak (Sv. Ivan Zelina), Goran Pečarić (Zagreb); VAR: Patrik Kolarić (Čakovec), AVAR: Ivan Mihalj (Velika Gorica).

Strijelci: 0:1 Vušković (21. Krovinović), 0:2 krovinović (77. Livaja), 1:2 Živković (83)

Žuti kartoni: Škorić (Osijek)

Osijek(3-4-2-1): Malenica – Škorić, Žaper, Barišić – Jurčević, Jugović, Nejašmić, Cheberko – Caktaš, Lovrić (od 77. Omerović) - Špoljarić (od 72. Živković)

Hajduk (4-3-1-2): Lučić – Mikanović (od 68. Lovrencics), Awaziem, Vušković, Melnjak – Pukštas, Fossati, Grgić (od 90. Capan) – Krovinović – Livaja, Mlakar (od 87. Anello)



Tagovi

NK OsijekHajdukHrvatski nogometni kupHNL

Ostale Vijesti