REUTERS/Satish Kumar
REUTERS/Satish Kumar

Polufinalist Lige prvaka želi odbačenog Topnika, a konkurencija su im Standard, West Ham i Brighton

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.05.23. | 11:31

Izdanak Arsenalove škole nogometa, koji u budućnosti može igrati za A reprezentaciju Engleske, Zimbabvea ili Jamajke, ima iskustvo igranja za Hoffenheim i Feyenoord, a iako ima 23 godine, još uvijek je teško definirati koja je njegova prirodna pozicija.

Kad se gleda samo statistički učinak Reissa Nelsona ove sezone u Premier ligi, mnogi će bez pretjeranih analiza istaknuti kako je njegova sezona i više nego uspješna. Iako se većim dijelom sezone borio s ozljedama zbog čega nije konkurirao za čak 15 premijerligaških utakmica, nekadašnji engleski U21 reprezentativac ipak je uspio skupiti devet nastupa u dresu matičnog mu kluba. Nijednom nije bio starter, ukupno je na trenu proveo 142 minute, a za to je vrijeme skupio tri pogotka i dvije asistencije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iako se za njega ističe da je desno krilo, Nelson zapravo igra sve što treba. Moglo ga se vidjeti na bekovskim pozicijama, ponekad je znao odigrati i kao 'osmica', dok bi se tek povremeno našao tamo gdje, navodno, najviše može dati. Iako ga se svojevremeno nazivalo ponajvećim talentom kojeg je izbacila Arsenalova škola nogometa u novije vrijeme, Nelson se nikada nije uspio nametnuti u prvoj momčadi matičnog mu kluba. Odradio je posudbe u Hoffenheimu i Feyenoordu, povremeno zabljesnuo, ali neki značajniji trag dosad nije nigdje ostavio.

Na kraju sezone Nelson će postati slobodan igrač. Kad je imao 18 godina, s Topnicima je potpisao petogodišnju suradnju koja uskoro završava. Budući da je dosad za prvu momčad matičnog kluba ukupno u svim natjecanjima skupio 64 nastupa (uze sedam pogodaka i jednako toliko asistencija), ne iznenađuje njegova želja da karijeru nastavi u klubu gdje će ipak imati nešto važniju ulogu.

Engleski mediji javljaju kako Nelsona želi nekolicina kluba, s tim da prednjače West Ham, Brighton, Standard, Fulham i aktualni polufinalist Lige prvaka Milan! Rossoneri su otvoreni prema dovođenju još pokojeg Engleza u svoje redove budući da su iznimno zadovoljni razvojem i prezentacijama koje pruža Fikayo Tomori. Nelsonova prednost je svakako i polivalentnost, iako se on svakako najbolje osjeća na mjestu desnog krila.

Na kraju sezone Milan ostaje bez nekolicine igrača kojima ističu posudbe (Diaz, Vranckx, Dest, Bakayoko) te ugovori (Ibrahimović, Tatarusanu), s tim da se predviđa i vjerojatni odlazak Leaa u slučaju da ne potpiše novi ugovor. Uz, naravno, nekolicinu igrača koji bi mogli napustiti klub zbog manjka kvalitete (Rebić, Origi, Mesias, Adli). To bi li Nelson bio pojačanje ili prinova tek treba vidjeti, ali jasno je da će on ići samo tamo gdje bude osjetio da će imati priliku igrati u kontinuitetu. Milan mu to teško može garantirati, ali isto tako će Nelsonu biti veoma teško odbiti poziv od polufinalista Lige prvaka ukoliko cijela priča ode korak ili dva prema naprijed u narednim tjednima.

Naravno, potencijalno dovođenje Nelsona u ovom trenutku nije pretjerano velika briga Milana. Oni su fokusirani na Ligu prvaka te sada moraju pronaći način kako u uzvratu anulirati prednost rivala iz prvog ogleda. O Nelsonu će se pričati kad za to bude vrijeme, s tim da nitko Rossonerima ne garantira da u međuvremenu neće Brighton, West Ham, Fulham ili Standard baciti sav svoj fokus kod njega. Ali, to su problemi 'bogatih i uspješnih', oni imaju druge prioritete te se sada ne mogu zabavljati kadrovskim križaljkama. Hoće li Nelson na kraju završiti u Milanu je u ovom trenutku nemoguće predvidjeti, ali u slučaju da do dogovora dođe, bio bi to ogroman iskorak za mladića koji u budućnosti može nastupati za Englesku, Jamajku ili Zimbabve.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Reiss NelsonMilanArsenalPremier ligaSerie A

Ostale Vijesti