PhotoCredit: EXPA/ laPresse/ Spada
PhotoCredit: EXPA/ laPresse/ Spada

Odjeci derbija: Pioli nezadovoljan suđenjem, Inzaghi već priča o Sassuolu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.05.23. | 08:14

Derby della Madonnina oduševio je sve nogometne sladokusce.

Sjajnu utakmicu odigrali su gradski rivali iz Milana u prvom polufinalnom ogledu Lige prvaka. Inter je u prvoj utakmici slavio rezultatom 2-0, s tim da su do prednosti od dva pogotka stigli već u prvih 11 minuta utakmice. Poslije ‘prvog poluvremena’ su svoje viđenje utakmice dali treneri Milana i Intera, Stefano Pioli i Simone Inzaghi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Nerazzurri su večeras bili kvalitetniji, dok smo mi puno toga promašili. Pokušat ćemo biti bolji u uzvratu. Htjeli smo biti intenzivni, kompaktni i agresivni odmah od početka, ali nismo uspjeli. Inter je vodio glavnu riječ u duelima. Utakmica je bila psihički i taktički teška. U drugom poluvremenu, međutim, vidio sam sjajnu reakciju. I to je ono što ćemo morati ponoviti 16. svibnja”, poručio je Stefano Pioli pa dodao:

“Moramo podići razinu naše igre. Treba vam drugačija izvedba. Među igračima postoji razočaranje, ali i volja da se preokrene rezultat. Manzano? Imao je dvostruke standarde u 50-50 situacijama, ali neću ulaziti u detalje."

Milan je u prvoj polufinalnoj utakmici bio bez ozlijeđenog Rafaela Leaa za kojeg se vjeruje da bi se ipak mogao oporaviti do sljedećeg utorka.

"Vidjet ćemo u sljedećih nekoliko dana. Ima šest dana, nadam se da će se moći oporaviti za drugu dionicu". Bennacer? Osjetio je oštru bol u koljenu, ne sjeća se kada se i kako dogodila ozljeda, ali bilo je bolno."

Nakon trenera ‘domaće’ momčadi, pred predstavnike medija je potom stao i Simone Inzaghi.

“Potreban je još jedan veliki napor da ostvarimo snove i plasiramo se u finale Lige prvaka. Tražio sam i srce i razum te mogu reći da sam zadovoljan viđenim. Moji dečki su pokrili svaki centimetar terena, a oni koji su ušli u igru su nam puno pomogli. Nije ništa gotovo. Je li Istanbul bliže? Apsolutno ne.”

Inzaghi se potom okrenuo ogledu protiv Sassuola koji je na rasporedu već ovog vikenda.

“Za 72 sata nas čeka važna utakmica protiv Sassuola i morat ćemo povratiti fizičku i psihičku energiju. Neki igrači su napustili teren u modricama, ali morat će se pokušati spremiti za prvenstvo."



Tagovi

InterMilanDerby della MadonninaLiga prvakaStefano PioliSimone Inzaghi

Ostale Vijesti