Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Pokrivač za Germanijak: “Ma kada se drugi pojačaju, Dinamo samo doda malo gasa i prvi je”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 08:45

“Drago mi je zbog Hajduka, ali Dinamo si neće dozvoliti dvije sezone ne uzeti duplu krunu”

Nastupao je za Dinamo, Monaco, Salzburg, a onda je 2015. morao naglo prekinuti karijeru. Nikola Pokrivač, bivši reprezentativac Hrvatske, te je godine doznao da boluje od zloćudnog Hodgkinovog limfoma tik pred novi transfer. Bolest mu se u dvije godine čak tri puta vraćala, no onda se nakon presađivanja koštane srži primljene od svoje majke Ane sjajno oporavio pa čak vratio profesionalnoj nogometnoj karijeri i to u dresu Slaven Belupa. 

Sada je nogometaš NK Pušće, a nazvali smo ga da čujemo njegova razmišljanja o bivšem klubu i cijelom HNL-u ususret novoj sezoni.

Slaven Belupo je do zime napustilo čak 16 igrača, još se ne zna što će biti s najbitnijom karikom - Ivanom Krstanovićem, a stoglo je puno mladih igrača. Zekić će se opet morati potruditi kako bi stvorio stabilnu momčad da ne padnu ispod svog ‘tradicionalnog’ sedmog mjesta.

“Slaven je već duže vrijeme na toj istoj poziciji, iako im nije tu mjesto. Oni pripadaju na više pozicije. Ne znam što j to što im nedostaje. Imaju odličnog trenera, solidne igrače, mislim da stvarno ne trebaju biti sedmi”, kaže nam Pokrivač i dodaje:

“Znam da sada imaju dosta mladih, dosta njih nije poznato, ali to dobro dođe, ta mladost u momčadi. Nadam se da će Krle ostati u klubu jer je odličan igrač i ne bude li ostao bit će to velik udarac za Slaven. Ali mislim da će Krle na kraju ipak popustiti.“

Miroslav Lelas/PIXSELLMiroslav Lelas/PIXSELL

Prošla sezona HNL-a donijela je puno uzbuđenja, do kraja nismo znali prvaka, Hajduk je osvojio Kup…

“Ova sezona HNL-a je pokazala da je naša liga odlična. Bila je to jedna od najzanimljivijih sezona do sada. Do dva kola prije kraja nismo znali tko će biti prvak i to je dobro. Puno se mladih afirmiralo, puno je transfera, to pokazuje da je liga kvalitetna.”

Što očekujete od iduće sezone?

“Sve će bit isto, zna se tko će biti prvi.”

Mislite da konkurencija nije dovoljno jaka da sruši Dinamo s prvog mjesta? 

“Ma kada se drugi pojačaju, Dinamo samo doda malo gasa i prvi je.”

A Kup?

“Drago mi je za Hajduk da su ga ove sezone osvojili, ali mislim da si Dinamo neće dozvoliti dvije sezone za redom da nema duplu krunu”, zaključio je Pokrivač.


Tagovi

Nikola PokrivačSlaven BelupoDinamo ZagrebHajdukHNL

Ostale Vijesti