Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Pod povećalom: Transfermarkt u Dinamovim rezervama vidi nasljednika Gvardiola

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.12.21. | 16:29

Vodeći nogometni portal vodi nešto drugačiji adventski kalendar

Dinamo i dalje trlja ruke. Sjajan, skoro 20 milijuna eura vrijedan posao prodaje Joška Gvardiola u RB Leipzig pretposljednji je u nizu velikih izlaznih poslova na Maksimirskoj 128. Visoki i stasiti stoper je več kao tinejdžer pokazivao iznimnu igračku zrelost, pa nije za čuditi da je ekspresno završio u svlačionici prve momčadi. Tek što smo se navikli na njegove dominantne partije u HNL-u, ponuda iz Njemačke je odvela reprezentativca u Bundesligu, a Dinamu je ostalo pitanje, što i kako dalje kada je u pitanju defenzivna linija.

Theophile i Lauritsen trenutno drže te pozicije pod vodstvom Željka Kopića, no ako je vjerovati analitičarima s uglednom Transfermarkta, Dinamo II u svojim redovima ima još jednog talentiranog stopera, koji bi, prema njihovim riječima, mogao biti novi Dinamov Gvardiol.

Riječ je o 17-godišnjem Mati Katiniću, 186cm visokom stoperu koji može pokriti i poziciju desnoga beka. Izvorno je iz Rijeke za čije omladinski pogon je nastupao sve do 2019. Godine kada je kao friški srednjoškolac preselio u Zagreb pojačavši Dinamov U-17 ekipu. Tamo se kalio pune dvije godine, no čini se da je došlo vrijeme za nešto veće pozornice, u ovom slučaju 2.HNL gdje trenutno nastupa kao redoviti prvotimac u momčadi Igora Cvitanovića. Od početka tekuće sezone je propustio svega dvije utakmice, i čini se da je fizički spreman za seniorski nogomet. Najbolje od svega, Katinić je najmlađi igrač u momčadi.

Zašto Transfermarkt uopće spominje Katinića? Prema njihovoj procjeni, Katinić je potencijalni novi Gvardiol jer ima sjajnu tehniku, dobar pas i zadovoljavajuću skok igru. Isto tako, napominju kako mladić nema straha u iznošenju lopte sa svoje polovice, a svu silu samopouzdanja nosi upravo zbog činjenice da bez poteškoća čita protivničku igru i aktivno radi na oduzimanju posjeda čak i u riskatnim situacijama. Kako je i sam jednom rekao, manjak straha i dominacija na igralištu mu dolaze kao prirodna pojava jer je među vršnjacima uvijek pokazivao da je korak ispred, prirodno se namečući u poziciju vođe.

Što se tiče interesa stranih velikana, Katinića prati Juventus, Fiorentina, Atalanta ali i Red Bull Salzburg koji već godinama traži top talente s ovih prostora. Posljednji od njih koji su napustili HNL je svakako Roko Šimić. Što se Dinama tiče, Željko Kopić će gotovo sigurno u nekom trenutku ubaciti Katinića u prvu momčad. Uostalom, Kopić je i sam radio s mlađim uzrastima u Dinamu i sigurno jako dobro poznaje kvaliteta ovog futurističkog stopera.

Sve predispozicije su tu, seniorsko iskustvo se skuplja, pitanje je trenutka kada će Maro opravdati “hype” najavu s Transfermarkta. Uostalom, nije slučajno Katinić jedan od 24 izabrana top talenta koji se, poput advetnskog kalendara, svakodnevno otkriva na ovom relevantnom portalu za nogomet i nogometaše.


 


Tagovi

Dinamo IIMaro KatinićTransfermarkt

Ostale Vijesti