Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Počeo je u Hajduku, ovog ljeta stigao u Zagreb, a sad je meta kluba iz Belgije

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 10:21

Njegova prodaja mogla bi biti od krucijalne važnosti za klupske financije.

Hrvatski dragovoljac je nakon jesenskog dijela prvenstva uvjerljivo na začelju 1. HNL. Takav ishod polovice sezone ne iznenađuje, nikoga unaprijed ne treba otpisivati, viđali su se u našem nogometu i veći povratci, ali da bi se on dogodio, u Sigetu se brojne stvari moraju promijeniti.

Predsjednik kluba je jučer u razgovoru za SN istaknuo da je 10-ak igrača na odlasku, a danas se ispostavilo da je jedan od njih standardni prvotimac Stipe Vulikić. 20-godišnji stoper rodom iz Splita ovog je ljeta stigao u klub iz Solina, a u mlađim uzrastima nosio je dres Hajduka. Vulikić je, koliko su mu to okolnosti dopuštale, bio dobar, ali teško naći puno pluseva u igri središnjeg braniča čija momčad u polusezoni primi 49 pogodaka, odnosno gotovo pa 2.5 po susretu.

Vulikić je skupio 17 nastupa, a od njega je u obrani više puta korišten tek Ricardo Bagadur, nekad velika nada Rijeke kojeg je Fiorentina svojevremeno platila 500 tisuća eura.

Osim pozicije stopera, Vulikić je upotrebljiv i kao lijevi bek, što mu dodaje na vrijednosti. Iako to ne znači puno, od stoperskog trojca kojeg je Mladina koristio, Vulikić prema Sofascoreu ima najslabiju ocjenu (6.62). Zaradio je tri žuta kartona, a jedine tri utakmice u kojima nije igrao bile su one protiv Istre 1961 (1.kolo), Slaven Belupa (16.kolo) i Rijeke (18.). Od 17 nastupa, u njih 16 je bio starter, dok je s klupe ušao tek protiv Šibenika u 14. kolu kad je momčad iz Sigeta na domaćem terenu remizirala s Narančastima.

Vulikić gotovo pa sigurno napušta klub. Ponuda, navodno, ne manjka, a najkonkretnija je ona belgijskog prvoligaša. Od straha da transfer ne bi propao, ime kluba drži se u strogoj tajnosti, a taj transfer mogao bi puno donijeti klubu koji već neko vrijeme muku muči s isplatom plaća svojim igračima. Ćosić je već otišao, pitanje je dana kad će i Vulikić. Stopera je sve manje, a uprava će morati reagirati po pitanju dovođenja pojačanja ako misle ostati u konkurenciji za ostankom u ligi. Ako ne, neka izvjese odmah bijelu zastavu, ali to nije u krvi Dragovoljca. Oni će se boriti do posljednjeg trenutka. Bit će im teško, već sad je, a da bi im borba postala malo lakša, više od svega im je potrebna pomoć iz kancelarije.


Tagovi

Stipe VulikićHrvatski dragovoljacGermanijak transferinogometni transferi

Ostale Vijesti