Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Remont u Sigetu: Skoro pola momčadi na izlaznim vratima, predsjednik najavio nekoliko top pojačanja

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.12.21. | 08:37

Poznata je i sudbina Davora Mladine na klupi trenutno posljednje momčadi prvenstva.

Nogometni klub Hrvatski dragovoljac imao je jednu poprilično turbulentnu godinu. U prvih šest mjeseci više su pobjeđivali no gubili, osvojili su 1. mjesto u 2. HNL, ali još se jednom pokazalo da je velika razlika između prvoligaškog i drugoligaškog nogometa. Uostalom, vidi se to i po drugim brojnim klubovima, ne samo po Hrvatskom dragovoljcu. Najbolji primjer je onaj Norwicha, prošle sezone prvaka Championshipa, koji ove sezone u Premier ligi na začelju s tek 10 osvojenih bodova u 18 prvenstvenih kola. Kanarinci su jučer poraženi od Topnika s uvjerljivih 0:5 na svojem terenu, a slično se događalo i Dragovoljcu koji je u svojoj povratničkoj sezoni doživio neke teške i uvjerljive poraze. A tek smo na pola puta…

Tonio Teklić, igrač koji je morao eksplodirati i biti nositelj igre HD-a, praktički je potjeran iz kluba nakon što on i Dino Skorup svojim ponašanjem nisu bili po volji predsjedniku kluba Periću. On je pričao svoju priču, Hajdukov dvojac drugu, a istina je nerijetko negdje između. Dragovoljac je krenuo jako loše u sezonu, svi su gledali u Miroslava Kuljanca i čekali da nešto izmisli, ali on nije kadar od vode napraviti vino. Potom su u klubu shvatili da su pojačanja neophodna, stigli su Lukić, Mioč, Štrkalj i još poneki koji su praktički nakon dva treninga postali standardni prvotimci i – uz vratara Šubarića – najbolji igrači. Mladina je doveden da vadi kestenje iz vatre, ostvario je nekoliko dobrih rezultata, ali sve je to premalo da bi se konkretnije ugrozilo konkurenciju. I slijepac bi vidio da problem nije trener, da se za krive poteze koji su se radili ovog ljeta plaća veliki ceh. To najbolje oslikava kako čelnici HD-a nisu imali nikakvu strategiju kad su došli u 1. HNL, u previše situacija djelovalo se u trenutku pa tako pogled na prvenstvenu tablicu ne iznenađuje.

Predsjednik Perić je u razgovoru za SN istaknuo dvije ključne stvari: Prije svega, Davor Mladina (zasad) ostaje trener. Javno je predsjednik rekao da se Mladini trese stolica, ali javnost je bila ujedinjena da je Mladina najzaslužniji zašto je momčad dogurala barem do ovih sedam bodova. Osim toga, kadroviranje je loše napravljeno, a što prije u klubu to priznaju to imaju veće šanse da izvedu 'nemoguću misiju' i ostanu prvoligaši. Uostalom, prošle sezone je Lokomotiva bila u jako lošoj poziciji pa su ostali u 1. HNL, prije toga su svi Varaždin u svojim glavama već otpisali na polusezoni pa tako ne treba biti sve tako crno za momčad iz Sigeta. Naravno, osim klupskih obilježja i boje dresova.

Osim toga da Mladina ostaje, predsjednik je istaknuo kako je čak 10 igrača na izlaznim vratima.

„Treba malo prozračiti svlačionicu i znatno rasteretiti klupsku blagajnu“, riječi su predsjednika kluba čiji igrači nisu dobili plaću za listopad i studeni, dok je plaća iz rujna bila nepotpuna. Samim time nije bilo ni božićnica…

Mladina ostaje, ali upitno je uopće koliko će se on time usrećiti. Pravi je vojnik kluba, tu je i kad je dobro i kad je loše, ali svi znamo da vojnici prvi nastradaju, dok oni koji vuku konce u pozadini nerijetko ostanu neokrznuti.


Tagovi

Davor MladinaMarinko PerićHrvatski dragovoljacHNL

Ostale Vijesti