Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Bio je heroj i tragičar Hajduka u jednoj utakmici, ove sezone se nije dokazao u HD-u, a sad će opet u inozemstvo

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 09:05

Ove sezone je upisao 13 nastupa u 1. HNL.

Marko Ćosić prvi je u nizu nogometaša koji će ove zime napustiti Siget. 27-godišnji stoper odlazi iz kluba nakon manje od pola godine, a prema posljednjim informacijama karijeru će nastaviti u inozemstvu. Ćosić je igračku afirmaciju stekao u Inter Zaprešiću, osjetio je kako je to biti i heroj i tragičar na Poljudu (i to sve na istoj utakmici), dok je inozemstvo okusio igrajući za klubove iz Norveške, Slovenije i Izraela.

U proljetnom dijelu prošle sezone bio je član Rudeša, a ovog ljeta stigao je u Siget. Otkako je došao u klub, nastupio je u 13 od 16 utakmica, s tim da je u njih osam bio starter. On je prvi u nizu igrača koji će ove zime napustiti klub, a on je s čelnicima Dragovoljca dogovorio sporazumni raskid.

Ćosiću je dosadašnju karijeru obilježila jedna sezona provedena na Poljudu gdje je bio na posudbi iz Diva iz predgrađa. Skupio je 25 nastupa i tri pogotka za Bile u svim natjecanjima, s tim da je sve golove zabio u Europi. Prvo je bio precizan protiv ukrajinske Oleksandriye, da bi onda u drugoj utakmici protiv Maccabija na Poljudu zabio čak dva pogotka u regularnom dijelu utakmice, ali je onda bio neprecizan u raspucavanju. Nakon boljeg izvođenja udaraca s bijele točke, Izraelci su na kraju prošli dalje, a Ćosićev promašaj ostao je najzapamćeniji po tome što je bio posljednji, ali valja istaknuti kako su osim njega s bijele točke neprecizni bili još Fran Tudor i Franck Ohandza, dok su put do mreže pronašli Vlašić, Savvas i Sušić.

Spomenimo za kraj kako njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 150 tisuća eura, s tim da je ona bila za 700 tisuća eura veća prije pet godina dok je bio član Hajduka.


Tagovi

Marko ĆosićMarko ĆosićHrvatskaHrvatski dragovoljacHNL

Ostale Vijesti