Marko Prpić/Pixsell
Marko Prpić/Pixsell

Germanijak doznaje: Nakon više od 12 godina zajednički ručak Dinama i Hajduka uoči derbija!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 19:05

Lukša Jakobušić predvodit će delegaciju splitskog kluba u maksimirskoj VIP loži na dan derbija

Dinamo i Hajduk otvorit će u petak (20 sati) međuosbnim derbijem novu sezonu HNL-a. A možda otvoriti vrata i nekim novim vjetrovima u međusobnim odnosima. Naime, prema informaciji Germanijaka, koja je potvrđena i u Maksimiru, delegacije naših najvećih klubova i najvećih rivala, prvi put nakon 12 godina zajednički će ručati uoči derbija! Lukša Jakobušić s jedne i Mirko Barišić s druge strane, predvodit će visoke delegacije svojih klubova na ručku u maksimirskoj VIP loži! Dakako, bit će to prilika da Dinamo i Hajduk u jednoj opuštenijoj i prijateljskijoj atmosferi porazgovaraju o problemima koji ih muče i razdvajaju, o stanju u hrvatskom nogometu. Tko zna, iako su najveći rivali, često i protivnici, neprijatelji, možda uskoro predstave i neke zajedničke ideje za boljitak HNL-a. Uostalom, ima primjera i iz najjačih svjetskih liga gdje se veliki suparnici bore za trofeje, želi jedni drugima najgore u toj borbi na terenu, ali ipak imaju interese koje zajednički zastupaju. Recimo, kao što su Real i Barcelona zajednički zastupali sad već propalu ideju Superlige.

Podsjetimo, na utakmici Superkupa, prvi put nakon dugo godina dvojica predsjednika i njihovi suradnici sjedili su zajedno u Dinamovoj svečanoj loži, u koji prije Hajdukovi predstavnici nisu niti pomišljali ići, a i Mirko Barišić te još neki Dinamovi funkcionari godinama nisu dolazili na Poljud. No, zajednički ručak još je jedan korak više u normalizaciji odnosa dvaju klubova i smirivanju strasti, koje su u hrvatskom nogometu zadnjih mjeseci (i godina) uzavrele pa se prenose i na višu razinu na tzv. neprijateljstvo Sjevera i Juga. Stoga će svatko normalan pozdraviti ovaj zajednički ručak dvaju klubova i nadati se da će on ponovno, kao nekad, postati tradicija. No, isto tako, svoj doprinos toj normalizaciji trebaju dati i sami akteri na terenu svojim ponašanjem, izjavama i neraspirivanjem tenzija, jer, uzalud predsjednici i klupski službenici zajedno ručaju i pokušavaju nešto promijeniti, ako oni, koji su navijačima najveći idoli i glavni igrači u nogometnoj priči, sve pokvare nekim nepromišljenim potezom.

Nema druge nego vjerovati da će ovaj derbi uistinu biti neki novi početak, a zajednički ručak naznaka nekih pozitivnih promjena u hrvatskom nogometu!



Tagovi

GNK DinamoHajdukMirko BarišićLukša JakobušićHNL

Ostale Vijesti