Marko Prpić/PIXSELL
Marko Prpić/PIXSELL

Bišćan: "Izjave iz Hajduka? Mi ćemo pričati na terenu"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 20.07.23. | 14:19

Trener Dinama najavio je prvo kolo HNL-a i najveći derbi koji se igra u petak na stadionu Maksimir.

“Pobjeda i po mogućnosti bolja igra”, nadanja su iz modrog tabora uoči početka HNL-a i derbija s Hajdukom (petak, Maksimir, 20 sati, MAX Sport 1). Trener Igor Bišćan smatra kako je pritisak na strani Hajduka uoči ove utakmice.

“Sigurno bi psihološki puno značilo da odemo na 2-0 u međusobnim utakmicama. Već ova prva nam puno vrijedi jer je bila utakmica za trofej na našem stadionu. Sada imamo priliku s drugom pobjedom na neki način pokazati i sebi i njima da smo najbolji, kao što mislimo da jesmo. S druge strane, da sam u njihovoj koži ne bi mi baš bilo najbolje ući u sezonu s dva poraza i zato je pritisak na njima. Mi smo odradili ono što smo morali, sigurno da rasterećeniji ulazimo u utakmicu”, naglasio je trener Dinama koji nije previše ulazio u izjave iz tabora Hajduka nakon derbija u kojima se pričalo da su bili bolja momčad, odnosno da su igrači Dinama ležali i “krali” vrijeme jer se boje Hajduka.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Teško mi je odgovoriti na to pitanje, ali uvijek se kaže da ti ne treba bolji motiv od samog derbija. No svakako se može iskoristiti. Vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu, mi smo koncentrirani na sebe - pričat ćemo na terenu”.

Bišćan tvrdi kako neće previše mijenjati u odnosu na prvu utakmicu. Pokušava se osposobiti Ivanušec.

“Pitanje je koliko to vrijedi s obzirom na ono što nas čeka u nastavku sezone”.

Hajduk će definitivno biti jači za Marka Livaju.

“Najbolji igrač Hajduka, puno toga se bazira na njemu. Bit će drugačije, teško je procijeniti koliko će se odraziti na zbivanja na terenu”.

Dinamo bi trebao biti fizički moćniji u odnosu na Superkup.

“Sigurni smo da bi trebali biti fizički bolji. Vidjelo se čak i sa strane da nismo onako najsvježiji, da smo djelovali teško. Mislim da će biti bolje ovaj put. Vidjet ćemo. Derbi je specifičan, teško je prognozirati. Koncentracija na sebe, vjerujem da smo bolja momčad, ako budemo na svojoj razini - pobijedit ćemo”.

Prijelazni rok se zakuhao. Dinamo je ostao bez Frigana


“Nema prevelikog smisla to komentirati. Ako je gotovo, gotovo je”.

Stojković i Kačavenda?

“Ne znam kakva je situacija, puno se toga piše. Nisam najbolja osoba da vam odgovorim na to pitanje”.

No, Bišćan je svakako najpogodniji da nam otkrije kako dišu igrači za koje se spominje da bi mogli otići iz Dinama ovo ljeto.

“Sve izgleda normalno i profesionalno. Pohvalio bih ih zbog toga. Vidjeli smo u prošloj utakmici da je onako kako treba biti. Doživljavam ih kao vrhunske sportaše a kao takvi bez obzira na stanje - trebaju dati najbolje od sebe. I oni to daju”.

Japanac Kaneko i Titraoui bi trebali uskoro doći u Maksimir.

“Na putu su…”.

A Dinamo će na put u Kazahstan. Doduše, prva je u Maksimiru.

“Astana? Čvrsta, žilava, natjecateljska momčad. Dvije teške utakmice. Nema tu puno filozofije. Idemo to proći”, završio je trener Dinama.



Tagovi

Igor BišćanGNK DinamoHajdukHrvatska nogometna ligaDerbi

Ostale Vijesti