Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Petkovićeva sezona za pamćenje: Sudjelovao kod 11 golova, na zadnjih šest utakmica strijelac ili asistent. Protiv Astane u lov na Oršića?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 19.09.23. | 08:30

Najbolji Dinamov igrač briljira u HNL-u, gdje je sudjelovao u sedam od 12 Dinamovih golova. A ukupno gledajući, u zadnjih je šest utakmica ili zabio ili asistirao

Bruno Petković odigrao je i protiv Slaven Belupa jednu jako dobru partiju, koju je okrunio pogotkom za 2-0 te asistencijom za prvi pogodak Gabriela Vidovića. Tako je Petkovićev doprinos Dinamovoj pobjedi opet bio ključan, još je jednom pokazao koliko znači ovoj momčadi. Prošli je tjedan produljio ugovor s Dinamom, poručio da ostaje u Maksimiru, a iako je uvijek moguće da na zimu napusti klub, ipak je vjerojatnije da će modri dres nositi barem do kraja sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bruno Petković ove sezone ima pet pogodaka i šest asistencija. Svih pet zabio je u HNL-u, tome je pridodao dvije asistencije i u konačnom zbroju sudjelovao je direktno u sedam od 12 golova Modrih u domaćem prvenstvu. K tome u pobjedi protiv Istre 3-0 ušao je tek zadnje dvije minute, a protiv Gorice je susret završio bez pogodaka, što znači da je Petković na svim utakmicama u kojima je igrao u HNL-u od prve minute, a u kojima je Dinamo zabio, bio kreator ili egzekutor. Bez njegove uloge Dinamo je zabio samo dva pogotka, za 1-2 u Osijeku (Emreli) i za 3-0 protiv Slavena (autogol Štefulja). Petković je ove sezone apsolutni Dinamov kralj u HNL-u. U Europi je, pak, više orijentiran na asistencije. Skupio ih je već četiri. Ona protiv Astane u Maksimiru bila je, zapravo, njegov pogodak, on je pucao, lopta se odbila od Špikića, kojemu je pogodak i pripisan. A Petkoviću asistencija. Protiv AEK-a je u Ateni sjajno asistirao Ljubičiću za 0-2, dvaput je bio dodavač protiv Sparte, jednom u Zagrebu Špikiću, drugi put Baturini u Pragu. No, službeno, s obzirom da je gol Astani pribrojen Špikiću, još ove sezone nije zabio u europskim utakmicama.

Zadnji je svoj europski gol Petković zabio Chelseaju na Stamford Bridgeu u prosincu prošle godine. Bio mu je to 19.gol za Dinamo u europskim natjecanjiama, dakle, protiv Astane ima priliku doći do brojke 20. I time bi postao tek drugi Dinamov igrač u povijesti kojemu je to uspjelo, a prvi je, naravno, Mislav Oršić, koji se zaustavio na 28 europskih pogodaka za Modre. Kazahstanci su prije dva mjeseca, u pretkolu Lige prvaka, pokazali u Maksimiru dosta slabosti pa, iako je logično i da su izvukli neke pouke, očekuje se da će Dinamo u četvrtak (21 sat) imati ponovno dosta prilika. Bruno Petković zabio je na tri od četiri zadnje Dinamove utakmice (samo u Pragu nije bio strijelac), u Osijeku, doduše, dva s bijele točke, ali i to se broji. Gledajući, pak, zadnjih šest utakmica, Petković je u svakoj ili zabio ili asistirao. Što je dokaz njegove fantastične forme.

Astana, ne podcjenjujemo, velika je prilika da Petković zabije ovosezonski europski prvijenac i dohvati tu brojku 20. I krene čak i u lov na Oršića. Neće biti lako, jer nedostaje mu devet pogodaka da ga dostigne, još jedan više da ga prestigne. No, ovo je ipak Konferencijska liga, suparnici su objektivno slabiji od onih u Europskoj ligi ili Ligi prvaka i tu bi Petković mogao još više doći do izražaja. Rijetke su utakmice ove sezone gdje nije napravio nešto opipljivo, gdje nije imao učinak. Gol ili asistencija, Petkoviću je obično svejedno, kazao je to i sam bezbroj puta. Ali, možda ga zov Mislava Oršića dodatno motivira da bude golgeterski raspoložen.

Ove je sezone sve puno toga već napravio, po mnogima je ovo i njegov najbolji ulazak u sezone otkad je u Dinamu. Ostao je još taj europski pogodak ili nekoliko njih. Neka krene s Astanom...



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićKonferencijska ligaAstana

Ostale Vijesti