Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Krenula operacija Astana: Jakirović ostao bez standardnog igrača, dvije dvojbe i jedan zaključak - počinje udarnih 11!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.09.23. | 08:30

Dinamo se nakratko okreće Europi i otvaranju skupine u Konferencijskoj ligi

Livaković-Moharrami, Ristovski, J.Šutalo, Ljubičić-Mišić-Špikić, Bulat, Baturina, Ivanušec-Petković. To je momčad koja je prije nešto manje do dva mjeseca nadigrala Astanu u Maksimiru i slavila 4-0 u drugom pretkolu Lige prvaka. Na krilima trostrukog strijelca Luke Ivanušeca. U četvrtak u Maksimiru opet gostuje isti suparnik, čiji se resursi nisu previše promijenili od tog zadnjeg dvoboja. Ali, Dinamovi jesu, iz te udarne momčadi od 25.srpnja, u Maksimiru više nema Ivanušeca, Šutala i Livakovića, trojice reprezentativaca. No, valjda je i ova momčad, koja je sad u svlačionici pod jugom dovoljno snažna da krene pobjednički u Konferencijsku ligu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon vikenda, u kojemu je Dinamo pobijedio Slaven Belupo (3-0), Hajduk izgubio u Velikoj Gorici i sad ima samo plus dva pred Modrima, krenula je u Maksimiru 'operacija Astana.' Okreće se momčad Sergeja Jakirovića startu Konferencijske lige, kao što je i sam rekao nakon pobjede protiv Koprivničana, Dinamo želi europsko proljeće i dat će sve da ga i prigrli, ali glavni je fokus na HNL-u. Međutim, ono što sigurno znamo jest da je utakmica s Astanom označena u Maksimiru kao jedna od ključnih, najvažnijih, Modri žele pobjedom krenuti u europsko proljeće. Upravo zato da bi se što prije i što lakše mogli okrenuti domaćem prvenstvu. Zato će Sergej Jakirović protiv kazahstanskog prvaka na teren poslati trenutno svoju najbolju momčad, udarnih 11. S jednom iznimkom. Naime, protiv Astane neće biti Darija Špikića, koji ima problema s aduktorom, on će vjerojatno propustiti i dvoboj s Rudešom u nedjelju i Jakirović ima dvojbu koga staviti na njegovu poziciju, na desnom krilu. Dvije su opcije, jedna je Mahir Emreli, druga Luka Menalo, po onome kako je u zadnje vrijeme Jakirović davao minute igračima, dojam je da je Emreli ipak u maloj prednosti. I da bi baš on mogao startati u četvrtak.

Druga je dvojba vezana za zadnju liniju. Hoće li Jakirović vratiti Ristovskog na stopera, Moharramija na desnog beka ili će zaigrati od prve minute Boško Šutalo, kao i u subotu? Izglednijom se čini ova prva opcija, stoga bi protiv Astane trebao istrčati sastav: Nevistić-Moharrami, Ristovski, Perić, Ljubičić-Bulat, Mišić-Emreli, Baturina, Vidović-Petković. Kao što se može iz toga zaključiti, Dinamo je, osim trojice igrača koji su otišli, trebao biti gotovo isti kao i u prvoj utakmici s Astanom da nije Špikićeve ozljede.

S druge strane, Astana se nije nimalo igrački promijenila, tamo je prijelazni rok završio i prije prve utakmice s Dinamom, nisu Kazahstanci niti mogli dovesti neko veliko pojačanje. No, ono što je svakako novost za Astanu jest situacija u kojoj se nalazi u domaćem prvenstvu. Četiri kola prije kraja, Astana je tek treća na ljestvici, zaostaje šest bodova za vodećim Ordabasyjem, s kojim idući vikend, samo tri dana nakon utakmice u Zagrebu igra odlučujuću utakmicu, hvata zadnji vlak u borbi za naslov prvaka. Hoće li zbog toga Grigorij Babajan, koji je na klupi Astane preživio sve amplitude ove sezone, u Maksimiru ipak malo pričuvati glavne igrače? Ili će hazarderski krenuti po bod(ove), bez obzira na ono što ga čeka u prvenstvu? Kako god, Dinamo je sad u dobroj fazi, Jakirović, osim Špikića, ima na raspolaganju sve igrače, momčad je osokoljena događanjima u HNL-u i Astana bi, bez obzira na sastav u kojem istrči u Zagrebu, morala 'pasti'.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoAstanaKonferencijska ligaSergej JakirovićDario Špikić

Ostale Vijesti