Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Petković definitivno propušta i Plzen i Rujevicu, a neće ga imati niti Zlatko Dalić!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.11.23. | 08:00

Dinamov i reprezentativni napadač nije se uspio oporaviti za važne klupske i reprezentativne utakmice

Bruno Petković neće u četvrtak istrčati na travnjak Doosan Arene u Plzenu, Sergej Jakirović i dalje je bez svojeg najboljeg igrača. No, to se i znalo i očekivalo, možda je do proteklog vikenda i postojala neka nada da bi Petković mogao nekim čudom 'uskrsnuti', no, zapravo su se u Maksimiru nadali da će Petković moći zaigrati u nedjeljnom derbiju na Rujevici. Barem malo, ako već ne čitavu utakmicu. Ali, sad više nema dvojbe, propustit će Bruno Petković i taj važan dvoboj i pripremati se za povratak u formu nakon reprezentativne stanke.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Petković se još nije vratio u puni trening, to će učiniti tek krajem ovog ili početkom sljedećeg tjedna, još samo trčkara i navikava tijelo na napor nakon što je praktički mjesec i pol izvan travnjaka. Podsjetimo, stradao je u utakmici protiv Astane (5-1), bilo je to još 21.rujna, nakon toga je neoporavljen odigrao poluvrijeme derbija u Splitu i zadnjih 20-ak minuta za Hrvatsku protiv Turske. Bilo je to forsiranje, mišić zadnje lože nije izdržao, ozljeda se obnovila i pojačala i Petkovića sad već dugo nema na travnjaku. U Dinamu su procijenili da nema smisla ponovno brzati s povratkom, uostalom, Sergej Jakirović kazao je da ovaj put neće napraviti istu grešku i gurati Petkovića u vatru dok nije potpuno zdrav, tako je i napravio. Bruno se nije potpuno oporavio, da se baš želi forsirati s njegovim povratkom on bi mogao na Rujevici odigrati neku rolu, ali bio bi to veliki rizik. Pitanje je koliko bi Dinamo time dobio, a puno bi mogao izgubiti. Odlučili su u Dinamu da im je važnije imati zdravog i spremnog Petkovića za utakmice nakon stanke, kad se ionako raspliću jesenski ciljevi i u HNL-u i u Europi. Modri će do kraja polusezone imati još četiri supervažne utakmice, derbije s Osijekom i Hajdukom te europske srazove s Ballkanijem i Astanom, a s Petkovićem u momčadi bit će to druga priča. Zato nema smisla forsirati, Plzen i Rijeka jesu važna gostovanja, porazi sigurno ne bi dobro odjeknuli, međutim, nakon tih utakmica ima još prilika za popravak, upravo nakon reprezentativne pauze. Zato je važno da Petković bude spreman tad, a ne sad.

Naravno, to što se Petković nije uspio oporaviti navrijeme za Rujevicu jasno signalizira da neće sudjelovati niti u presudnim utakmicama reprezentacije protiv Latvije i Armenije. Teoretski, on bi se mogao pojaviti na okupljanju, reprezentativni liječnici mogli bi ga pogledati i možda donijeti drugačiji sud i dati mu zeleno svjetlo, jer je li-la, ali, sumnjamo da će itko raditi takve akrobacije i ulaziti u nepotrebni rizik i nakon gotovo mjesec dana bez pravog treninga inzistirati da putuje u Rigu i igra protiv Armenije. Iako još nije službeno, očekuje se da će se i Zlatko Dalić pomiriti s time da će ove kvalifikacije za Euro morati bez Petkovića. A on se u Zagrebu nastaviti pripremati za burnu i žestoku završnicu jeseni.



Tagovi

GNK DinamoViktoria PlzenBruno PetkovićHNK Rijeka

Ostale Vijesti