Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Kako na Plzen? Petković teško i za Rijeku, Emreli od prve minute, Vidović seli na klupu!?

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 07.11.23. | 08:00

Dinamo u Češkoj ne smije izgubiti, a trener Jakirović traži dobitnu kombinaciju, dok momčad još nije kompletna

Sergej Jakirović dobio je u ponedjeljak punu podršku Dinamova Izvršnog odbora, ali su jasno i glasno predstavljeni klupski ciljevi za ovu sezonu. Ne odskaču oni ništa od standarda, naslov prvaka i Kup te prolazak skupine u Europi, to su uvjeti koje trener i momčad moraju ispuniti. I dok su prvenstvo i Kup na 'dugom štapu' i o ispunjenjenu tog cilja može se pričati tek na proljeće, borba za prolazak skupine u Konferencijskoj ligi ulazi u svoju ključnu fazu. Modri u četvrtak gostuju u Plzenu kod Viktorije, pobjedom bi se vratili na pravi put i bili gospodari vlastite sreće, dok bi porazom potpuno kompromitirali prolazak skupine i ne bi više ovisili samo o sebi. Remi bi, kao i u većini slučajeva, bio neka 'pomirbena' opcija.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Što Jakirović sprema za Plzen? Kao i u svakoj utakmici, očekujemo neke promjene u odnosu na prethodnu, a njegove planove i dalje kroje ozljede. Dakle, prvo i najvažnije, Bruno Petković još nije spreman, morat će Jakirović protiv njega i protiv Viktorije. Tek je počeo s trkačkim dionicama i još ne radi s loptom i veliko je pitanje hoće li biti spreman za derbi na Rujevici u nedjelju. Jakirović je rekao da ovaj put neće forsirati s njegovim povratkom, dok nije 100 posto zdrav, bude li tako, teško je Petkovića očekivati u Rijeci. Posljedično i u reprezentaciji protiv Latvije i Armenije. Makar je, kako čujemo, Petkovićeva želja za što bržim povatkom ponovno vrlo jaka. Opet će, znači, Jakirović i prije Plzena ima dvojbu koga će gurnuti u špicu. Najviše izgleda, nakon utakmice u Varaždinu, ima Mahir Emreli. Iako djeluje ubojitije i opasnije kad uđe s klupe, iako je bio starter i u prvoj utakmici protiv Čeha pa se ničime nije istaknuo, Emreli u usporedbi s Drmićem i Kulenovićem djeluje najkonkretnije. I ima najviše logike da baš on zaigra u Plzenu od prve minute. Premda, sve je to 'tanko'.

A hoće li Dinamov trener na klupu posjesti Gabriela Vidovića? Mladi igrač Bayerna potpuno se ugasio nakon dobrog starta u Dinamu, zaključili smo već više puta da mu krilo nije najbolja i najdraža pozicija, ali onu koja mu više odgovora drži Martin Baturina. Vidović se traži, Jakirović traži pravog Vidovića, moguće je da prebaci njega u vrh napada kao što je pokušao 15 minuta u Varaždinu. No, nije to izgledalo baš idealno. Odluči li Jakirović ipak Vidovića malo 'odmoriti', na njegovom bi krilu mogao zaigrati Dario Špikić. Iako je inače na desnoj strani, Špikić bi 'kontra nogom' mogao biti iznenađenje za Viktoriju, a to je pozicija na kojoj je rastao kroz Dinamovu nogometnu školu i ne bi mu trebao biti problem vratiti se na isto mjesto. Desno bi, naravno, trebao biti Kaneko, čovjek koji je zacementirao svoju poziciju u prvih 11.

I dok vezni trojac Mišić-Bulat-Baturina nije upitan, opet se rađaju problemi u zadnjoj liniji. Robert Ljubičić i Dino Perić upitni su i za Plzen, premda bi do četvrtka obojica mogli biti zdravi. No, trenutno su upitni. Neće li moći, Jakirović će opet morati tražiti manje lošu opciju, a u Konferencijskoj ligi nema Kevina Theophilea, koji i nakon dugačke stanke bez utakmica, izgleda kao najozbiljniji Dinamov stoper. Eh, da su Jakirovića iz Uprave saslušali čim je došao i doveli mu KTC-a, umjesto da su se natezali mjesec dana i izgubili ga za Europu. Bude li zdrav Perić, jedno mjesto je popunjeno, desnog stopera tada bi Jakirović birao između Bernauera i Ristovskog. U drugoj opciji Moharrami bi bio desni bek, što dosad u Europi nije baš naišlo na 'razumijevanje' suparnika, Moharrami je više puta bio (su)krivac za pogodak. Ne bude li u kadru Ljubičić, lijevo će opet Perković, a valjda se ipak neće dogoditi da Dinamov trener ostane i bez Ljubičića i bez Perića, tada bi Jakirovićeva glavobolja bila još veća. Čini se da je Boško Šutalo nakon novog kiksa u Varaždinu opet sve dalje od udarne momčadi.

Na vratima više ne bi trebalo biti dvojbe, Danijel Zagorac predvodit će Dinamo, s kapetanskom trakom i u Plzenu. Ostavio je bolji dojam od Nevistića, ima gard, stav, iskustvo i to mu daje veliku prednost pred konkurentom. U svakom slučaju pred Jakirovićem su opet zahtjevne odluke, svaka je utakmica ključna i presudna, ne smije pogriješiti u izboru igrača. Prvo poluvrijeme iz Varaždina daje optimizam da bi Dinamo u Plzenu napokon mogao odigrati pravu, kompletnu utakmicu. I da će se otvoriti!



Tagovi

GNK DinamoViktoria PlzenKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti